Helyszíni kalibrálás

A kalibrálás sok esetben elvégezhető megrendelő telephelyén, mely esetben nem szükséges a gyártási, vagy szolgáltatási folyamatát hosszabb időre megszakítani.

Helyszíni kalibrálás

Munkatársaink előre egyeztetett időpontban cége telephelyre viszik az akkreditált kalibráláshoz szükséges etalonokat, mérőseszközöket, eljárásokat és szaktudást. Ennek eredményeként a helyszínen, az önök szakemberének iránymutatásai és felügyelete mellett elvégzik a mérőeszköz kalibrálásához szükséges méréseket.

A kalibrálás elvégzése megrendelő telephelyén. Nem szükséges a gyártási/szolgáltatási folyamatát hosszabb időre megszakítani, mert mérőeszközeit csomagolni, szállíttatni, kalibrálást követően szállítani és visszaszerelni.

Nehezen hozzáférhető helyeken lévő mérőeszközök estén, amennyiben a kalibrálási módszertan és gyártási- vagy szolgáltatási technológia lehetővé teszi a mérőeszköz kiszerelése nélkül is elvégezhető a kalibrálás a helyszínen. A gyártási folyamatot csak a szükséges, minimális időtartamra kell megszakítani. Nem szükséges kalibrálási időszakra tartalék mérőeszközt tartani, kalibráltatni és elkerülheti a szállításból adódó többlet időt és szállítással járó kockázatokat.

Nyerjen időt!

Vállalási alapidőnk 1-5 munkanap, de sűrgősség esetén, méltányos felárral 2-3 munkanap.

Csökkentse költségeit!

Éves keretszerződés engedmények, volumen engedmények és mérőeszközfajta engedmények.

Érezze eszközeit biztonságban!

Évente megerősített NAT akkreditáció, titoktartási megállapodás, vállalkozói felelősség biztosítás.

Mit nyer Ön ezzel?

A helyszíni kalibrálás igénybe vételével Önnek lehetősége van nehezen hozzáférhető, illetve szállítható mérőeszközeinek kalibrálására is. Nem szükséges az eszközt kiszerelni, munkatársunk birtokában van azoknak a kalibrálási módszereknek, amelyekkel elvégezheti a helyszínen is mérőeszközének kalibrálását.

Mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából, hiszen a ki- és beszerelés, valamint a szállítás ideje így elkerülhető. Helyszíni kalibrálás esetén a gyártási/mérési folyamatot csak a minimális időtartamra szükséges megszakítani. Ezzel megtakaríthatja a kalibrálási időszakra tartott tartalék mérőeszköz beszerzését és a fenntartással járó költségeket is.

Elkerülheti a csomagolással járó feladatokat, nehézségeket valamint a szállítással járó kockázatot, költségeket. A kalibrálás előre egyeztetett időpontban történik, így Ön megválaszthatja, hogy melyik időpont a legkedvezőbb az Ön számára a kalibrálás elvégzésére.

Mit kell ehhez Önnek tennie?

Ahhoz, hogy a helyszíni kalibrálás a lehető leghatékonyabb legyen, fontos az alapos, pontos tervezés. Munkatársaink egy nagyon pontos előzetes egyeztetést végez Önnel vagy szakmai képviselőjével. Ennek során információkat gyűjtenek gyártási, szolgáltatási folyamatokról, a biztonságtechnikai előírásokról, a megrendelői igényekről. A műszaki dokumentációk alapján szakértőink tanulmányozzák a mérőeszközök műszaki paramétereit is. Olykor szükség lehet egy előzetes helyszíni egyeztetésre is a kalibrálás körülményeinek mind pontosabb meghatározása érdekében.

Szakértőink a felmérés lapján meghatározzák a kalibrálás eljárásrendjét, a szükséges eszközöket és feltételeket melyet egyeztetnek a megrendelő képviselőivel. A jól megtervezett helyszíni kalibrálás segít a gyors és pontos kalibrálás elvégzésére és leegyszerűsíti a jövőbeni ismétlődő kalibrációk elvégzését.

Mit történik ezután?

Az egyeztetést és műszaki dokumentációk áttanulmányozását követően szakértőink meghatározzák a kalibrálás eljárásrendjét. Számba veszik a szükséges eszközöket, feltételeket, meghatározzák a módszereket. Ezekről természetesen tájékoztatják Önt, és sor kerülhet a megfelelő időpont egyeztetésére.

Az alapos, jó tervezés a biztosítéka a helyszíni kalibrálás gyors és pontos elvégzésének!

A kalibrálás elvégzése után minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki. Minősítő igazolás készítésére is van lehetőség, ehhez azonban ismernünk kell a minősítés alapját. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján.

Természetesen erre az igen alapos információgyűjtésre csak az első alkalommal van szükség. Ismételt kalibráláskor már csak rövidebb egyeztetésre van szükség. Kalibrálási ciklusok kialakításához is számíthat munkatársunk szakértelmére!

Cége bizonyára rendelkezik valamilyen minőségirányítási dokumentációval, hiszen napjainkban ez szinte elvárás a minőségi munka biztosítása érdekében.

Azonban célszerű a mérőeszközök nyilvántartására gondot fordítani. Ehhez a következő javaslattal szolgálunk: Az eszköznyilvtántartásban érdemes feltüntetni a mérőeszköz megnevezését, gyártóját, típusát, mérési tartományát, felbontását, mérési tartományát, egyedi azonosítóját, az utolsó kalibrálás dátumát, a kalibrálási bizonyítvány számát, az esetleges javításokat.

Szeretné, ha levennénk a válláról a terhet, és nem kellene foglalkoznia az eszköznyilvántartással?

Ügyfeleinkkel közös érdekünk egy megbízható, adatbázis felállítása, mely alkalmas valamennyi mérőeszköz monitorozására, rendszeres kalibrálására, hogy a kalibrálási bizonyítványa mindig makulátlan legyen.

30+ év

összesített
munkatapasztalat

50+

féle mérőeszköz
kalibrálása

98%

ügyfél-megtartási
mutató

8200+

Kalibrált eszköz
évente