Mérőcsapok kalibrálása

Sorozat- vagy egyedi gyártási folyamat egyaránt fontos eszközei a mérőcsapok. Tengelytávolságok, kúpok és egyéb munkadarabok vizsgálatához használjuk.

infó!

Mérőcsapok kalibrálása

A minőség fontos tényezője a kalibrálás. A kalibrálás eredményeként eszközeink, szerszámaink pontosak lesznek, megelőzve ezzel a hibás, selejt termékek előállítását, a veszteség termelését. Érdemes tehát időt és pénzt fektetni mérőeszközeink kalibráltatására!

Cégünk akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezik, ahol szakszerűen végzi el többek között a mérőcsapok kalibrálását. Ezzel garantáljuk azt, hogy mérőcsapjai pontosan, a megengedett tűrésen belül mér.

A mérőcsapokat furatok, prizmák esetleg hornyok és fogazatok, menetek, szögek, profilok méréséhez használják. A mérőcsap idomszerek speciális idomszeracélból készülnek. A mérőcsapok mérete igen széles skálán mozog. Általában készletben lehet beszerezni őket. A mérőcsapok sorozat illetve egyedi gyártásban fontos szerepet töltenek be. A mérőcsapokon felirat szerepel, melyen látható az idomszer pontos mérete. A csapok egyik tulajdonsága, hogy ezeket lehet a legegyszerűbben alkalmazni mérő és/vagy ellenőrző eszközként. Használatuk könnyű, bárki egyszerűen elvégezheti velük az ellenőrzéseket, méréseket. A mérőcsap felületét leppelik. A mérőidomszereket a DIN 2269 szabvány szerint minősítik. A mérőcsapok henger alakzatúak.

Mérési tartomány

0.1-300 mm

Nettó ár

1150 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Mérőcsap kalibrálás

A mérőcsapokat leggyakrabban furattűrések méréséhez, furatok helyzetének ellenőrzéséhez, furatok távolságtűrésének ellenőrzéséhez, fogaskerék- vagy menetmérésekhez, valamint szög és profilvizsgálatokhoz alkalmazzuk a szerszám- vagy készülék gyártásban vagy koordináta-fúrógépen végzett munkák során.

A mérőcsapok általában kiváló minőségű idomszeracélból készülnek, de találkozhatunk nagy tisztaságú ipari kerámiából készült mérőcsappal is.

A mérőcsapokat általában készletben árulják. Feliratozott furatokkal ellátott fadobozban helyezik el őket, így könnyen áttekinthető, hatékonyan használható.

A mérőcsapok tűrési osztályba sorolása és a csapok hossza egyaránt meghatározó jellemzője ezeknek a mérőeszközöknek.

Mérőcsapok kalibrálása biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell készíteni/csomagolni a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a csomagot az Önnel egyeztetett időpontban és helyen. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz mérőeszközei.

Mérőcsapok újrakalibrálása

A mérőeszközök időnként újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklus kialakításánál érdemes figyelembe venni a használat módját, gyakoriságát, intenzitását. Ennek függvényében az újra kalibrálás általában 6-12 hónap elteltével válik esedékessé.

Munkatársunk az Ön mérőeszközparkjának felmérése után szakértő tanáccsal szolgálhat a megfelelő és hatékony kalibrálási ciklusok kialakításához

Mérőcsap hitelesítés

A mérőcsapok nem kötelező hitelesítésű mérőeszközöket, hitelesítésére nincs szükség! Kérdés esetén hívjon minket!

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni? Szeretné pontosan megtudni, mikorra tudjuk a kívánt mérőeszközt kalibrálni? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 16:00 között és kérje kollégáink segítségét.

+36 (25) 507 815

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Általános információk

A mérőcsapok laboratóriumba szállítása történhet személyesen, postával, futárral vagy igény esetén cégünk általi szállítással is. A csapok sérülését elkerülendő, kérjük a készletet eredeti dobozában szállítani!

A kalibrálás ideje általában 1-5 munkanap, és ez idő alatt a kalibrálási bizonyítványt is kiállítjuk, amit nyomtatott formában adunk át az eszközzel együtt.

A mérőcsap-készletek kalibrálási ára eltérő lehet. Kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot, hogy pontos információkkal szolgálhassunk!

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratóriumot üzemeltet. A legnépszerűbb Mitutoyo, Mahr márkákon kívül más gyártók mérőeszközeit is kalibráljuk.

Mérőeszközök minősítését is vállaljuk gyári specifikáció, szabvány, vagy akár a megrendelő által meghatározott eltérés alapján is. Erre vonatkozó igényét kérjük, kalibrálás előtt jelezze!

Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.

Cége bizonyára rendelkezik valamilyen minőségirányítási dokumentációval, hiszen napjainkban ez szinte elvárás a minőségi munka biztosítása érdekében.

Azonban célszerű a mérőeszközök nyilvántartására gondot fordítani. Ehhez a következő javaslattal szolgálunk: Az eszköznyilvtántartásban érdemes feltüntetni a mérőeszköz megnevezését, gyártóját, típusát, mérési tartományát, felbontását, mérési tartományát, egyedi azonosítóját, az utolsó kalibrálás dátumát, a kalibrálási bizonyítvány számát, az esetleges javításokat.

Szeretné, ha levennénk a válláról a terhet, és nem kellene foglalkoznia az eszköznyilvántartással?

Ügyfeleinkkel közös érdekünk egy megbízható, adatbázis felállítása, mely alkalmas valamennyi mérőeszköz monitorozására, rendszeres kalibrálására, hogy a kalibrálási bizonyítványa mindig makulátlan legyen.

30+ év

összesített
munkatapasztalat

50+

féle mérőeszköz
kalibrálása

98%

ügyfél-megtartási
mutató

8200+

Kalibrált eszköz
évente