Helyszíni kalibrálás

A kalibrálás sok esetben elvégezhető megrendelő telephelyén, mely esetben nem szükséges a gyártási, vagy szolgáltatási folyamatát hosszabb időre megszakítani.

Helyszíni kalibrálás

Munkatársaink előre egyeztetett időpontban cége telephelyére viszik az akkreditált kalibráláshoz szükséges etalonokat, mérőeszközöket, eljárásokat és szaktudást. Ennek eredményeként a helyszínen, az önök szakemberének iránymutatásai és felügyelete mellett elvégzik a mérőeszköz kalibrálásához szükséges méréseket.

A kalibrálás elvégzése megrendelő telephelyén. Nem szükséges a gyártási/szolgáltatási folyamatát hosszabb időre megszakítani

Nehezen hozzáférhető helyeken lévő mérőeszközök estén, amennyiben a kalibrálási módszertan és gyártási- vagy szolgáltatási technológia lehetővé teszi a mérőeszköz kiszerelése nélkül is elvégezhető a kalibrálás a helyszínen. A gyártási folyamatot csak a szükséges, minimális időtartamra kell megszakítani. Nem szükséges kalibrálási időszakra tartalék mérőeszközt tartani, elkerülheti a szállításból adódó többlet időt és szállítással járó kockázatokat.

Nyerjen időt!

Vállalási alapidőnk 1-5 munkanap, de sűrgősség esetén, méltányos felárral 2-3 munkanap.

Csökkentse költségeit!

Éves keretszerződés engedmények, volumen engedmények és mérőeszközfajta engedmények.

Érezze eszközeit biztonságban!

Évente megerősített NAT akkreditáció, titoktartási megállapodás, vállalkozói felelősség biztosítás.

Mit nyer Ön ezzel?

A helyszíni kalibrálás igénybe vételével Önnek lehetősége van nehezen hozzáférhető, illetve szállítható mérőeszközeinek kalibrálására is. Nem minden esetben szükséges az eszközt kiszerelni, munkatársunk birtokában van azoknak a kalibrálási módszereknek, amelyekkel elvégezheti a helyszínen is mérőeszközének kalibrálását.

Mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából, hiszen a ki- és beszerelés, valamint a szállítás ideje így elkerülhető. Helyszíni kalibrálás esetén a gyártási/mérési folyamatot csak a minimális időtartamra szükséges megszakítani. Ezzel megtakaríthatja a kalibrálási időszakra tartott tartalék mérőeszköz beszerzését és a fenntartással járó költségeket is.

Elkerülheti a csomagolással járó feladatokat, nehézségeket valamint a szállítással járó kockázatot, költségeket. A kalibrálás előre egyeztetett időpontban történik, így Ön megválaszthatja, hogy melyik időpont a legkedvezőbb az Ön számára a kalibrálás elvégzésére.

Mit kell ehhez Önnek tennie?

Ahhoz, hogy a helyszíni kalibrálás a lehető leghatékonyabb legyen, fontos az alapos, pontos tervezés. Munkatársaink egy nagyon pontos előzetes egyeztetést végez Önnel vagy szakmai képviselőjével. Ennek során információkat gyűjtenek gyártási, szolgáltatási folyamatokról, a biztonságtechnikai előírásokról, a megrendelői igényekről. A műszaki dokumentációk alapján szakértőink tanulmányozzák a mérőeszközök műszaki paramétereit is. Olykor szükség lehet egy előzetes helyszíni egyeztetésre is a kalibrálás körülményeinek mind pontosabb meghatározása érdekében.

Szakértőink a felmérés alapján meghatározzák a kalibrálás eljárásrendjét, a szükséges eszközöket és feltételeket melyet egyeztetnek a megrendelő képviselőivel. A jól megtervezett helyszíni kalibrálás segít a gyors és pontos kalibrálás elvégzésében és leegyszerűsíti a jövőbeni ismétlődő kalibrációk elvégzését

Mit történik ezután?

Az egyeztetést és műszaki dokumentációk áttanulmányozását követően szakértőink meghatározzák a kalibrálás eljárásrendjét. Számba veszik a szükséges eszközöket, feltételeket, meghatározzák a módszereket. Ezekről természetesen tájékoztatják Önt, és sor kerülhet a megfelelő időpont egyeztetésére.

Az alapos, jó tervezés a biztosítéka a helyszíni kalibrálás gyors és pontos elvégzésének!

A kalibrálás elvégzése után minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki. A mérési eredmények ismeretében lehetőség van a mérőeszközök minősítésére, ehhez azonban ismernünk kell a minősítés alapját. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján.

Természetesen erre az igen alapos információ gyűjtésre csak az első alkalommal van szükség. Ismételt kalibráláskor már csak rövidebb egyeztetésre van szükség. Kalibrálási ciklusok kialakításához is számíthat munkatársunk szakértelmére!