Hőelem kalibrálás

A hőelemek közül a leggyakrabban használt típusok a K, J, T, és az E. Gáz- és folyadék hőmérséklet mérésére használjuk. Hőelemet annak függvényében választunk, hogy milyen tartományban szeretnénk mérni, kell-e extrém védelem (ipari környezet).

infó!

Hőelem kalibrálás

A hőelemek közül a leggyakrabban használt típusok a K, J, T, és az E. Gáz- és folyadék hőmérséklet mérésére használjuk. Hőelemet annak függvényében választunk, hogy milyen tartományban szeretnénk mérni, kell-e extrém védelem (ipari környezet). Létezik szabadon álló, földelt és földeletlen típus. IP védett típus is megtalálható. Csatlakoztatása szabványos, polarizált. Általában ipari környezetben, nagyüzemi környezetben használják őket, precízen megválasztott speciális védőcsőben. Távadóval egybeépített verzió is létezik. Nem hitelesítés köteles mérőeszköz.

A kalibrálás egy olyan tevékenység, mely adott körülmények között vizsgálja, hogy a megengedett határértékek és a műszer által mért érték között mekkora az eltérés. 

A kalibrálás célja tehát az, hogy feltárjuk a mérőműszer által mért értékek hitelességét, melyet a vizsgálatot követően igazolunk vagy cáfolunk. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

-30 °C - 1100 °C

Nettó ár

11500 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Akkreditált kalibrálás

Miért akkreditált laboratóriumban kell elvégeztetni a kalibrálási és esetlegesen minősítési folyamatokat?

Azért, mert az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy az adott laboratórium a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, és eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

Cégünk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez biztosítékot jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. 

A mérőműszerek kalibrálásának ára több esetben lehet eltérő, ahogy a vizsgálatra fordított idő is. Mind a kalibrálási folyamat ára és ideje annak függvénye, hogy a befolyásoló tényezők milyen mértékben akadnak és hogy mennyi műszert kell vizsgálni. A kalibrálási folyamatok átlagos ideje 3-6 munkanapot vesz igénybe, melybe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Amprobe, EXTECH, FLUKE, Goodwill, PICO és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Hőelem kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Hőelem-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja tolómérőjét. Akár személyesen befáradhat vele, ha Önnek így kényelmes vagy praktikus, de akár postai csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt minden esetben kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban eljuttatni hozzánk, esetleges tartozékaival, lehetőleg eredeti dobozában, ha megoldható elemek kíséretében. Fontos, hogy amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak! A megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak!

Hőelem-kalibrálás után

A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit. 

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát – megnevezés-mérési tartomány - felbontás-pontossági osztály- gyártó –típus - egyedi azonosító –egyéb információ-felhasználás helye- felhasználó neve- kiadás időpontja-megelőző kalibrálások időpontja-érvényes kalibrálás időpontja- kalibrálást végző laboratórium megnevezése – kalibrálási bizonyítvány száma –kalibrálás eredményei - újrakalibrálás időpontja-esetleges javítások (eszköz élettörténete), megjegyzések. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Hőelem újrakalibrálás

Abban az esetben, ha egy mérőeszköz beállításon/beszabályozáson vagy javításon esik át, szintén javasolt az eszköz kalibráltatása. Akkor is tanácsos az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott, de elképzelhető, hogy értékmutatásban, esetleg működésében változás állt be. Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő. Ezektől eltérő esetben évente legalább egyszer ajánlatos a kalibrálást elvégezni.

Hőelem hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Hőelem esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre, forduljon hozzánk bizalommal!

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.