Mérőszalag kalibrálás

A mérőszalag jellemzően egy műanyag vagy fém házzal rendelkező eszköz és a házon belüli található a mechanika. A mérőszalag házában található rugó segítségével húzható vissza a szalag. A házon általában található egy gomb amely a csévéli a szalagot.

infó!

Mérőszalag

A mérőszalag napjaink egyik legelterjedtebb hosszmérő eszköze.

A mérőszalag jellemzően egy műanyag vagy fém házzal rendelkező eszköz és a házon belüli található a mechanika. A mérőszalag házában található rugó segítségével húzható vissza a szalag. A házon jellemzően található egy gomb amely a csévélést zárja vagy oldja. A mérőszalagok széles skálája fellelhető a piacon. Van amelynek szalagja egy házban csévélődik vissza, míg vannak nyeles (nyitott) mérőszalagok is.

A mérőszalagokat méreteik szerint jellemezve a 2,5m-től 50m-ig vásárolhatunk. Ipari felhasználásban jellemzően a 3m-től 20m-ig terjedő mérési tartomány jellemző. A szalag kivitele: anyaga, szélessége és természetesen az íveltsége is befolyásolja, hogy milyen távolságot lehet vele kényelmesen mérni. Kisebb tartományú mérőszalagok keskenyebb, míg a nagyobb mérési tartományú mérőszalagok szélesebb kivitelben készülnek.

Létezik egyenes és domború kivitelben, van műanyag, fém, acél, üvegszálas szalagú mérőszalag. Az iparban az analóg mérőszalagok mellett a digitális mérőszalag használata is elterjedt. Az európai piacon a metrikus jelzésű mérőszalagok az elterjedtek, de a vegyes jelzésűek sem ritkák (cm/hüvelyk).

Mérési tartomány

0-50 m

Nettó ár

5000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Mérőszalag-kalibrálás

Méretbeosztás szerint folyamatos mm-es illetve folyamatos cm-es beosztású mérőszalagokat különböztetünk meg, skála kezdetét tekinte pedig 3 típust is ismerünk:  mérőbeosztás 10cm-rel a gyűrű után kezdődik, vagy a csatlakozónál keződői kközvetlenül vagy a gyűrű külső pereménél kezdődik. A mérőszalagok többsége A Class II. pontossági osztályba tartoznak,, de létezik Class I. pontossági osztályba sorolt mérőszalag is. Ez annyit jelent, hogy a Class II. osztályba sorolt mérőszalagok esetében az 1000mm-en a maximum megengedett hiba 0,5mm lehet, míg a Class I. osztályba soroltnál ugyanez a hiba csak 0,2mm- lehet maxiumum. A pontossági osztályt a mérőszalag elején, oválisba foglalt római számmal jelölik. Nem hitelesítés köteles mérőeszköz. 

Laboratóriumunk a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával rendelkezik. Az akkreditált státusz garanciát jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése pártatlan, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A különböző típusú mérőeszközök kalibrálásának az ára esetenként eltérő lehet, hiszen mind a ráfordított munkaidő és a mérési tartomány is befolyásolhatja. Amennyiben pontos ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse fel munkatársunkat, aki elkészíti az Ön személyre szabott ajánlatát! A kalibrálás általában 3-6 munkanap alatt készül el, a kalibrálási bizonyítvány kiállításával együtt.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között SOLA, BMI, Stanley, Extol és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Mérőszalag kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Mérőszalag-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba az Önnek alkalmas módon juttathatja el mérőeszközét. Ezt megteheti személyesen, postai úton, de akár futárszolgálat által is. Amennyiben nem fáradna ezzel, lehetősége van igényelni, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el laboratóriumunkba, lehetőleg eredeti csomagolásában, de mindenképp biztosítva annak biztonságát. Kérjük tüntesse fel a gyári specifikációt, a gyártót, a pontos típust, valamint a mérési tartományt és a pontossági osztályt. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Ebben az esetben ne felejtse el csatolni a minősítés alapját!

Mérőszalag-kalibrálás után

Mérőeszközeit kiegészítené, netán korszerűsítené? Amennyiben megfelelő mérőeszközökkel bővítené készleteit, forduljon hozzánk bizalommal! Az Önnek legmegfelelőbb árfekvésű mérőműszerek beszerzését lebonyolítjuk. Keresse munkatársunkat, aki a segítségére lesz mindenben!

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Mérőszalag újrakalibrálás

Mint minden mérőeszköz, a mérőszalagok is újrakalibrálásra szorulnak időnként . A kalibrálási ciklusra nincsen jogi szabályozás, így a Megrendelő minőségirányítási dokumentációjában előírt időintervallumok betartását javasoljuk. Ez általában 6-12 hónap. Természetesen ez nagyban függ a mérőszalag típusától és a használat gyakoriságától. Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül. Abban az esetben, ha egy mérőeszköz beállításon/beszabályozáson vagy javításon esik át, szintén javasolt az eszköz kalibráltatása. Akkor is tanácsos az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott, de elképzelhető, hogy értékmutatásban, esetleg működésében változás állt be.

Mérőszalag-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Mérőszalag esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Amennyiben igényt tart rá,  helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-3 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.