Gyűrűs idomszer-kalibrálás

Gyűrűs idomszerek kalibrálása, újra kalibrálása. Megy oldali gyűrűs idomszerek, nem megy oldali gyűrűs idomszerek valamint gyűrűs menetidomszerek kalibrálása.

infó!

Gyűrűs idomszer-kalibrálás

Az idomszer nem a méret pontos megmérésére szolgál, hanem annak ellenőrzésére, hogy a méret megfelel-e az előírt tűréseknek, vagyis a megadott méretek közé esik-e. Gyűrűs idomszereket használhatunk hengeres csapok alakhűségének és mérettűréseinek komplex ellenőrzésére, valamint orsó és anyamenetekhez is.

Munkatársaink felkészülten állnak rendelkezésre, hogy furatok, tengelyek, menetek ellenőrzésére alkalmas idomszerek kalibrálják.

Megy oldali, nem megy oldali gyűrűs idomszereket valamint gyűrűs menetidomszereket egyaránt kalibrálunk.

Kalibrálásuk csak laborkörülmények között ajánlott, mivel a mérési eredményeket a külső tényezők is nagyban befolyásolhatják a mérés során.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által akkreditációjával rendelkező laboratóriumunkban nagy pontosságú, precíziós mérőkészülékkel kalibrálunk.

Mérési tartomány

2-250 mm

Nettó ár

5200 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Gyűrűs idomszer-kalibrálás előtt

Az idomszereket kérjük, minden esetben kalibrálásra alkalmas állapotban készítse össze számunkra. Ügyeljen a megfelelő csomagolásra, hogy elkerülhető legyen a szállítási sérülés!

Választhatja a személyes, postai vagy futár által történő szállítást. Ajánljuk a Háztól-házig szolgáltatásukat, melynek megbízható, minősített szállítópartnerünk elhozza, majd kalibrálás után visszaviszi Önnek idomszereit.

Lehetőséget nyújtunk cégünk általi begyűjtésre is, ahol munkatársunk szállítja az eszközöket.

Kérjük, minősítési igénye esetén csatolja a minősítés alapját is. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

A kalibrálásról kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, melyet a kalibrált eszközzel egy időben adunk át Önnek. Lehetőség van a nálunk kalibráltatott eszközök kalibrálási bizonyítványának pótlására is.

Gyűrűs idomszer-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Gyűrűs idomszer kalibrálás után

A gyűrűs idomszerek kalibrálása általában 3-6 munkanapot vesz igénybe, a megrendeléskor azonban pontos határidőt tudunk mondani.

Az idomszereket is időszakosan újra szükséges kalibrálni. A kalibrálási ciklust kialakításakor célszerű figyelembe venni a használat módját, gyakoriságát, a gyártási minőséget és a korábbi kalibrálások értékeit. Bár erre vonatkozóan nincs jogi szabályozás, a hatékonyság növelése érdekében érdemes kalibrálási ciklusokat kialakítani. Kollégáink szakértelmükkel ezzel kapcsolatosan is állnak rendelkezésre.

Amennyiben az idomszerek kopottsága megköveteli, érdemes a selejtezés mellett dönteni, elkerülve ezzel a sorozatos selejtgyártást. Új eszközök beszerzése területén több forgalmazó céggel is szoros kapcsolatban állunk. Szakértő munkatársunk objektív szakmai javaslatot ad a vásárlást illetően, amennyiben Ön igényt tart erre a szolgáltatásra.

Hitelesítés

Ahogy a legtöbb mérőeszköz esetében, úgy a gyűrűs idomszer tekintetében sincs szükség hitelesítésre! A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, ezen eszközök körét jogszabályok állapítják meg.

A kalibrálás nem egyenlő a hitelesítéssel! A kalibrálás során az eszközről megállapítjuk, hogy az etalonhoz képest milyen tűréssel mér. Cégünk akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezik, a kalibrálási tevékenység minden feltételének eleget tesz. 

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Általános információk

Megy oldali gyűrűs idomszerek, nem megy oldali gyűrűs idomszerek valamint gyűrűs menetidomszerek kalibrálása 3-6 munkanap alatt.

Eszközeit eljuttathatja hozzánk személyesen, postán, futárszolgálattal vagy cégünk általi begyűjtéssel, visszaszállítással.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Az esetlegesen elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudjuk pótolni.

Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján.

Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.

Igény esetén munkatársaink nem csak gyűrűs idomszereit, hanem egyéb mérőeszközeit is nyilvántartásba veszik, majd szakértőnk javaslatokat tesz a szükséges javításokra, eszközcserére, valamint kalibrálási és karbantartási ciklust állapít meg. Így Ön mindig pontos információt kap mérőeszközeinek műszaki állapotáról. Egy hosszú távú, hatékony, tervezhető költségű mérőeszközparkot tarthat fent.