Villás idomszer-kalibrálás

Villás idomszerek kalibrálása. Egy- és kétoldalas villás idomszerek szakszerű kalibrálása, időszaki újrakalibrálása és akkreditálási bizonyítvány kiállítása.

infó!

Villás idomszer-kalibrálása

A villás idomszerek elsősorban csapok, tengelyvállak méretének ellenőrzésére szolgál. Kivitelüket tekintve készülnek szájas, egy- és kétvillás formában.

Cégünk vállalja furatok és tengelyek ellenőrzésére alkalmas idomszerek kalibrálását egyaránt. 

Az idomszerek esetében nem javasoljuk a helyszíni kalibrálást, mert ezeknek az eszközöknek a kalibrálása speciális, nagy pontosságú, precíziós mérőkészülékkel történik, és a mérés során a külső tényezők nagyban befolyásolhatják a mérési eredményeket.

Cégünk a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával rendelkező laboratóriumban végzi a kalibrálást. Az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy a szigorú tűrések szerint kalibrált eszközök precizitása is mindig az elvárt mértékű legyen.

Munkatársaink készen állnak arra, hogy villás idomszereit szakszerűen kalibrálják.

Mérési tartomány

1-250 mm

Nettó ár

6650 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Villás idomszer kalibrálása előtt

Laboratóriumunkba történő szállítás előtt kérjük az idomszereket megtisztítva, kalibrálásra alkalmas állapotban becsomagolni. Csomagoláshoz javasoljuk a zsírpapírt használatát, valamint lehetőség szerint az eszközt eredeti dobozának használatát az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Kérjük a villás idomszer gyártóját, méretét, tűrését is megadni. 

A szállítás többféleképpen is történhet, rugalmasak vagyunk, hogy az Önnek leginkább megfelelő szállítási módot választhassa. Eljuttathatja személyesen, postai csomagként, futárral, cégünk általi begyűjtéssel. A futárszolgálattal történő szállítás esetére javasoljuk háztól-házig szolgáltatásunkat. Ebben az esetben a szolgáltatás megrendelését követően kollégánk megszervezi a szállítást egy olyan szállítmányozó céggel, amelyet több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbbnak ítéltünk.  Így idomszereinek szállítása biztonságban, dérülésmentesen, a megfelelő időben történik.

Villás idomszer-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Villás idomszer kalibrálás után

A villás idomszerek kalibrálása általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Kollégánk pontos határidőt tud mondani az éppen aktuális befolyásoló körülmények ismeretében. A kalibrálás elkészültekor minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, melyet nyomtatott formában adunk át az eszközzel együtt.

Minősítést is végzünk igény esetén. Ezt kérjük mindig előre jelezni a megjelölésével. Minősítési alapként szolgálhat szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés.

Újrakalibrálás

A mérőeszközöket, idomszereket szükséges időszakosan újra kalibráltatni, hogy az esetleges kopásokból adódó méretváltozásokat, pontatlanságokat elkerüljük. Az újra kalibrálásokra vonatkozóan jogi szabályozás nincs, azonban célszerű kalibrálási ciklusokat kialakítani. Kollegáink készséggel állnak rendelkezésre a használattól, gyártási minőségtől, a korábbi bizonyítványok értékei és a felhasználás helye-célja figyelembevételével kialakított kalibrálási ciklusok kialakításában, tervezésében.

Előfordulhat, hogy a kalibrálás eredménye azt mutatja meg, hogy Olykor az eszközt kopottsága miatt érdemes az idomszer cseréje mellett dönteni, elkerülve ezzel a sorozatos mérési pontatlanságot, a selejtek gyártását.

Cégünk komoly szakmai kapcsolatot ápol gyártó és forgalmazó cégekkel, továbbá az eszközök és a piaci lehetőségek terén is széleskörű tapasztalattal rendelkezik. Objektív szakmai tanácsokkal szolgálhatunk az újonnan vásárolt eszközök kiválasztásához, valamint vállaljuk ezek beszerzését is. 

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Hitelesítés

A hitelesítés hatósági vizsgálat, melyet kizárólag az MKEH és kirendeltségei végezhetnek. Általánosságban elmondható, hogy azok a mérőeszközök tartoznak kötelező hitelesítés alá, melyeket kereskedelmi forgalomban használnak. Így nagy valószínűséggel az Ön eszközei, különösen az idomszerek nem tartoznak a hitelesítés-köteles kategóriába.

Mérőeszközt kalibráltathat bárki, akinek fontos, hogy mérőeszköze pontos értéket mutasson. A kalibrálási bizonyítvány nem hatósági dokumentum, nincs engedélyezési feltétele, sem érvénytartama. Megújításáról, vagyis az újrakalibrálásról a tulajdonos saját felelősségére dönthet.

Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, kérdezzen minket!

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban, 3-6 munkanap alatt készülünk el idomszereinek kalibrálásával, legyen szó egy- vagy kétoldalas villás idomszer szakszerű kalibrálásáról. Villás idomszereit eljuttathatja hozzánk személyesen, postán, futárszolgálattal vagy cégünk általi begyűjtéssel. Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, de az idomszerek esetében erre nincs lehetőség. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítványt állítunk ki minden esetben. Ezt az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni.

Minősítést is végzünk igény esetén. Szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján vállalunk idomszer-minősítést.

Adatait bizalmasan kezeljük! Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos információt.

Igény esetén eszközpark-nyilvántartással is állunk rendelkezésre. Szakértő kollegáink felmérik, átvizsgálják meglevő mérőeszközeit, majd a pontos helyzetet szakértőnk javaslatokat tesz a szükséges javításokra, selejtezésekre, új eszközök beszerzésére, valamint kalibrálási és karbantartási ciklust határoz meg. Így Ön munkafolyamataihoz leginkább illeszkedő, hosszú távú, komplex megoldást kaphat az optimális, költséghatékony üzemeléshez.