Dugós idomszer-kalibrálás

Dugós idomszer-kalibrálás. Hengeres és menetes idomszereit szakszerű kalibrálása, és arról kalibrálási bizonyítvány és minősítő lap kiállítása.

infó!

Dugós idomszer-kalibrálás

Az idomszer gyakran használt mérőeszköz munkadarabok méreteinek, alakjának ellenőrzésére. Az idomszer nem a méret pontos megmérésére szolgál, hanem annak ellenőrzésére, hogy a méret megfelel-e az előírt tűréseknek, vagyis a megadott méretek közé esik.

Cégünk vállalja furatok és tengelyek ellenőrzésére alkalmas idomszerek kalibrálását egyaránt. Munkatársaink készen állnak arra, hogy az Ön hengeres és menetes idomszereit szakszerűen kalibrálják.

Bár a legtöbb mérőeszköz kalibrálásához lehetőséget biztosítunk a helyszíni kalibrálásra, a dugós idomszerek esetében ezt nem javasoljuk. Mivel az idomszerek ISO tűrésszabványok szerint készülnek, de sokkal szigorúbb tűrések szerint, mint a közönséges gépalkatrészek, a precizitásra nagy hangsúlyt fektetünk.

Ezeknek az eszközöknek a kalibrálása speciális, nagy pontosságú, precíziós mérőkészülékkel történik, és a mérés során a mérési eredményeket a külső tényezők is nagyban befolyásolhatják, így ezen eszközök kalibrálása csak laborkörülmények között ajánlott.

Mérési tartomány

1-300 mm

Nettó ár

3600 forinttól

Meddig tart?

2-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Cégünk a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával rendelkező laboratóriumban végzi a kalibrálást. Az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy cégünk a tevékenységét szakszerű hozzáértéssel végzi.

Dugós idomszer-kalibrálás előtt

Mérőeszközeit többféleképpen is eljuttathatja laboratóriumunkba. Személyesen, vagy postai csomagként is elküldheti hozzánk dugós idomszerét. Felhívjuk figyelmét arra, hogy cégünk lehetőséget biztosít arra is, hogy munkatársunk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen futárszolgálattal is elküldheti hozzánk csomagját. Ebben az esetben állunk rendelkezésre a fuvar megszervezését illetően. A szolgáltatás megrendelését követően kollégánk megszervezi a szállítást egy olyan szállítmányozó céggel, amelyet több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbbnak ítéltünk.  Bízza eszközeinek szállítását minősített szállító partnerünkre, hogy mindannyian biztosak lehessünk abban, hogy mérőeszközei időben és biztonságban eljutnak hozzánk és épségben visszajutnak Önhöz.

Szállítás előtt fontos az idomszereket megtisztítva, kalibrálásra alkalmas állapotban becsomagolni. Csomagoláshoz célszerű zsírpapírt használni, valamint a sérülések elkerülése érdekében lehetőség szerint az eszközt eredeti dobozában elhelyezni. Kérjük, feltétlenül adja meg a kalibráláshoz az idomszer gyártóját, méretét, tűrését.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amennyiben minősítési igénye is van, úgy kérjük a minősítés alapját is megjelölni.  Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján.

Dugós idomszer-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Kalibrálás után

A kalibrálás általában 3-6 munkanapot vesz igénybe, ez azonban nem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve a megrendeléskor pontos határidőt tudunk mondani. Ez idő alatt kiállítjuk a kalibrálási bizonyítványt is.

A kalibrálásának ára eltérő lehet a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében. Kollégánk rövid időn belül készséggel összeállítja az Ön igényeire szabott ajánlatot. 

Újrakalibrálás

Az idomszereket az esetleges kopásokból adódó méretváltozás észlelése érdekében időszakosan kalibráltatni kell. A használattól, gyártási minőségtől függően a korábbi bizonyítványok értékei és a felhasználás helye-célja figyelembevételével érdemes a kalibrálási ciklust kialakítani. Erre vonatkozóan jogi szabályozás nincs. A célszerű kalibrálási ciklusok kialakításával kapcsolatosan is állunk rendelkezésre.

Előfordulhat, hogy a kalibrálás eredménye azt mutatja meg, hogy az eszközt kopottsága miatt érdemes a selejtezés mellett dönteni, elkerülve ezzel a sorozatos selejt gyártást.

Új eszköz beszerzése területén is komoly tapasztalatokkal rendelkezünk. Több forgalmazó céggel is szoros kapcsolatban állunk, folyamatosan tájékozódunk az újításokról, modern technológiákról. Szakértőnk objektív szakmai javaslatot ad a vásárlást illetően, amennyiben Ön igényt tart erre a szolgáltatásra.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Hitelesítés

Cégünk a kalibrálási tevékenység minden feltételének eleget tesz. Fontosnak tartjuk azonban megjegyezni, hogy a kalibrálás nem egyenlő a hitelesítéssel. A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a területi mérésügyi hatóságok hitelesítik. Ahogy a legtöbb mérőeszköz esetében, úgy a dugós idomszer tekintetében sincs szükség hitelesítésre! Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Kalibráló laboratóriumunkban, mely időről időre megfelel az akkreditált státusz követelményeinek, 6-6 munkanap alatt készülünk el dugósidomszereinek kalibrálásával, legyen szó hengeres vagy menetes dugó idomszerről. Eszközeit eljuttathatja hozzánk személyesen, postán, futárszolgálattal vagy cégünk általi begyűjtéssel, visszaszállítással. Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni.

Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján.

Adatait minden esetben bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.

Igény esetén munkatársaink nyilvántartásba veszik és átvizsgálják meglevő mérőeszközeit, így Ön pontos információt kap mérőeszközeinek műszaki állapotáról.

A jelenlegi állapot feltárása után szakértőnk javaslatokat tesz a szükséges javításokra, eszközcserére, valamint kalibrálási és karbantartási ciklust állapít meg. Így Ön gyártási/szolgáltatási folyamataihoz leginkább illeszkedő, maximális költséghatékonyságú tervet kaphat egy hosszú távú, komplex megoldás kialakításában mérőeszközparkjának optimális kialakítására, fenntartására!