Kengyeles mikrométer-kalibrálás

Kengyeles mikrométer kalibrálása akkreditált laboratóriumban vagy a helyszínen. Kalibrálási bizonyítvány kiállítása. Minősítő lap készítése igény szerint.

infó!

Kengyeles mikrométer-kalibrálás

A leggyakrabban a kengyeles mikrométert használjuk a gyakorlatban. A kengyel alakú váz (külső kengyeles mikrométer) kedvező irány ad a hőtágulásból eredő méretváltozásoknál és nagy merevséggel rendelkezik, így az általánosnál szélsőségesebb körülmények között is lehetővé teszi a pontos mérést.

A külső kengyeles mikrométerek mérőorsójának mérete maximum 25mm lehet. Ebből kifolyólag különböző méréshatárú mikrométerek léteznek.

A mikrométer 0,01 mm (10μm) pontossággal képes mérni, nóniusz jellemző és leggyakrabban használt méretek: 0-25mm, 25-50mm, 50-75mm és egészen 1000mm-ig, de akár ennél még nagyobb méretben is.

A mikrométer 0,01 mm (10μm) pontossággal képes mérni, nóniusz skálával 0,001 mm-es (1μm) pontosság is elérhető. Az egyszázados mikrométerrel azonban meg lehet becsülni az 5 ezred értéket.

Mérési tartomány

0-1000 mm

Nettó ár

4100 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Külső kengyeles mikrométer kalibrálás

A külső kengyeles mikrométerek forgalomba kerülnek egy-egy méretben, de készletben is vásárolhatók. A külső kengyeles mikrométerek többféle ülékkel kerülnek forgalomba, melyek lehetővé teszik, hogy a külső speciális méréseket is végezhessünk.

Ezek alapján megkülönböztetünk pengés mérőfelületű külső kengyeles mikrométert, hullámmérő külső kengyeles mikrométert, csőfalvastagságmérő külső mikrométert, csúcsos külső kengyeles mikrométert, menetmérő mikrométert ,tárcsás külső mikrométert, golyós fogmérő mikrométert, V-ülékes mikrométert. Cégünk a felsorolt külső kengyeles mikrométerek mindegyikének kalibrálásával foglalkozik.

Kalibrálás

A kalibrálás célja, hogy meghatározott feltételek megléte mellett, a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőinek meghatározása, vagyis mérések sorozatával igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

A külső kengyeles mikrométer kalibrálása esetén ez azt jelenti, hogy a finomállító elforgatásával történő mérőfelület ütköztetéssel ellenőrizzük a helyes értékmutatást, vagyis a pontos mérést. Amennyiben a mérődob és a mérőhüvely nullavonala fedi egymást, akkor a külső kengyeles mikrométer pontos.

Ezen ellenőrző beállításokat segíti a külső kengyeles mikrométerekhez tartozó beállító pálca melynek kalibrálása a kengyeles mikrométer kalibrálásával egyidejűleg ajánlott.

Időnként ajánlott ezt az ellenőrzést elvégezni, hiszen a pontos mérés alapfeltétele a megfelelő mérőeszköz. Az újrakalibrálásnak nincs jogszabályban meghatározott ciklusa, idejét mindig a cég saját minőségirányítási dokumentációja tartalmazza. Ennek hiányában, a szükség és észszerűség elveit érdemes követni.

Kengyeles mikrométer-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Mérőműszerek kalibrálása

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által akkreditált laboratóriumunkban, vagy az Ön igénye szerint akár a helyszínen végezzük el a külső kengyeles mikrométerének kalibrálását, így Ön biztos lehet abban, hogy mérőeszközei alkalmasak pontos mérések elvégzésére akár speciális körülmények között is. Szükség esetén lehetőség van az elveszett kalibrálási bizonyítvány pótlására is. Ez 1-2 munkanapon belül lehetséges.

A kalibrálás ideje nem általánosítható, de általában 1-5 munkanapot vesz igénybe. Ez idő alatt kiállítjuk a kalibrálási bizonyítványt is.

Érdeklődjön munkatársainknál, akik készséggel állnak az ön rendelkezésére! Laboratóriumunk márkafüggetlenül vállal kalibrálást. Többek között HOREX, Mitutoyo, MAHR, Helios PREISSER , Format, Scala, Kinex, és egyéb márkanevekkel jelzett mikrométerek kalibrálásával egyaránt foglalkozunk.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Általános információk

Célunk, hogy a kalibrálási feladatokat, amikre Önnek szüksége van, minél gyorsabban, egyszerűbben tegyük elérhetővé az Ön számára. Ezért nem csak akkreditált laboratóriumunkban, hanem a helyszínen is vállaljuk a kalibrálási feladatok ellátását. 

Amennyiben a laboratóriumi kalibrálást választja, úgy kérjük, a mérőeszközöket kabirálásra kész állapotban szíveskedjen eljuttatni hozzánk. Erre számos lehetőség áll rendelkezésre: hozhatja személyesen, küldheti futárral vagy postán, illetve megegyezés szerint mi is vállaljuk a be- és visszaszállítást.

A külső kengyeles mikrométer kalibrálásának díja, mint minden más mérőműszer esetén, eltérő lehet a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében.  Minden esetben személyre szabott ajánlatot készítünk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink rövid időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

Természetesen Ön és cége adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik féllel nem osztunk meg semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot, információt.