Tolómérő-kalibrálás

Digitális, analóg (nóniusz-skálás) és mérőórás tolómérő akkreditált kalibrálása laboratóriumban vagy megrendelő telephelyén. A kalibrálásról magyar-német-angol nyelvű akkreditált kalibrálási bizonyítványt állítunk ki.

infó!

Tolómérő-kalibrálás

A kalibrálás során a mérőeszközökön meghatározott feltételek megléte mellett különböző műveleteket hajtunk végre, melyek összességének eredményeképpen megállapítható az összefüggés a mérőeszköz értékmutatása és az előre meghatározott helyes érték között. Tehát a kalibrálás a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek meghatározását jelenti az adott időpontban az adott körülmények között.

A tolómérő népszerű, gyakran használt eszköz a külső, belső hosszúságok és a mélyég meghatározására. Alapvetően három típust különböztetünk meg: nóniuszos, digitális és mérőórás tolómérőt. Ezek eszközök kalibrálását az eszköz minden funkcióját mérve végezzük 0-5000 mm mérési tartományban.

A kalibrálás célja tehát a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőinek meghatározása, vagyis méréssel igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

0-3000 mm

Nettó ár

4100 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Tolómérő-kalibrálás

Cégünk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez biztosítékot jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, és eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérőműszerek kalibrálásának ára eltérő lehet a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében. Pontos ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Kollégáink rövid időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

A kalibrálás ideje nem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában meghatározza a kalibrálásra szükséges időt. Ez általában 1-5 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Mitutoyo, Mahr, Testo, Weidmüller, Maxwell és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Tolómérő-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Tolómérő-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja tolómérőjét. Akár személyesen, akár postai csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt minden esetben kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban eljuttatni hozzánk (tartozékokkal, lehetőleg eredeti dobozában, elemmel, egyedi azonosítóval, megtisztítva). Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak!

Tolómérő-kalibrálás után

Mérőeszközeinek cseréjére, pótlására, esetleg újak beszerzésére szintén tudunk javaslatot tenni. Többféle árfekvésű ajánlatunk közül segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelő mérőeszközöket.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Tolómérő újrakalibrálás

Mint a mérőeszközök általában, a tolómérők is időnként újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklusra nincsen jogi szabályozás, így a Megrendelő minőségirányítási dokumentációjában előírt időintervallumok betartását javasoljuk. Ez általában 6-12 hónap. Természetesen ez nagyban függ a tolómérő típusától és a használat gyakoriságától. 

Tolómérő-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Tolómérő esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 1-5 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legrövidebb időre kell a termelésből kivennie.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.