Multiméter-kalibrálás

Analóg és digitális multiméter kalibrálás akkreditált laboratóriumban és a helyszíni kalibrálás. Kalibrálási bizonyítvány és minősítő lap kiállítása.

infó!

Multiméter kalibrálás

A kalibrálás azoknak a műveleteknek az összessége, amelyekkel meghatározott feltételek teljesülése mellett megállapítható az összefüggés a mérőeszköz értékmutatása, illetve a mérendő mennyiségnek az előre megadott helyes értéke között. Tehát a kalibrálás a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek megállapítását jelenti az adott időpontban a megadott körülmények között. A kalibrálás célja, hogy méréssel igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek.

Cégünk márkafüggetlen a kalibráló laboratóriumként dolgozik. Analóg és digitális multiméterek kalibrálását is vállaljuk a következő mérési tartományokban: egyenfeszültség 0 μV-1000 V, Egyenáram 1 μA-20 A, Váltakozó feszültség (1 KHz) 1 mV- 1000V, Váltakozó áram (120 Hz) 1 μA-20A, Egyenáramú ellenállás 0-50megaohm.

Mérési tartomány

Egyenfeszültség 0 μV-1000 V, Egyenáram 1 μA-20 A, Váltakozó feszültség (1 KHz) 1 mV- 1000 V, Váltakozó áram (120 Hz) 1 μA-20 A, Egyenáramú ellenállás 0-50 MΩ

Nettó ár

14000 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

A multiméterek kalibrálása

Cégünk akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) vizsgálata során megállapította, hogy cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, és eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek.

A mérési tartomány és a kalibrálandó eszközök számának függvényében a kalibrálás ára eltérő lehet. Ajánlatért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba. Munkatársaink rövid időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

A kalibrálás folyamat általában 1-5 munkanapon belül elkészül. A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítvány készül. Minden esetben egyedi ajánlattal, előre megbeszélt paraméterekkel dolgozunk, ami meghatározza a kalibrálásra szükséges időt. A folyamat végén kalibrálási bizonyítvány állítunk ki, amit az eszközzel egyidejűleg adunk át Önnek.

Multiméter-kalibrálás előkészületei

Kalibrálandó multiméterét többféleképpen eljuttathatja hozzánk: személyesen, postai úton, vagy futárral egyaránt várjuk mérőműszerét. Cégünk szerződött partnere a GLS futárcég, így akár mi is megrendelhetjük Önnek a szállítást. A szállítás költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra. Igény esetén cégünk munkatársa behozza a laboratóriumba műszereit, illetve a kalibrálás végeztével vissza is szállítja azokat. Helyszíni kalibrálást is vállalunk.

Kérjük, hogy mérőeszközét kalibrálásra alkalmas állapotban jutassa el hozzánk (tartozékokkal, lehetőleg eredeti dobozában, esetleg elemmel, gépkönyvvel).

Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak! Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját.

Nehezen hozzáférhető, szállítható mérőeszközeit kalibráltassa a helyszínen! A helyszíni kalibrálással elkerülheti az eszköz ki- majd visszaszerelésével járó nehézségeket, minimálisra csökkentheti a kalibrálásra szánt idő tartamát, mérőeszközét a legrövidebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

Munkatársaink birtokában van azoknak a kalibrálási módszereknek, amelyekkel elvégezheti a helyszínen is mérőeszközének kalibrálását. Alapos egyeztetést követően munkatársunk az Ön cégének helyszínére viszi a kalibráláshoz szükséges etalonokat, eszközöket és a szaktudást.

Határozza meg Ön, hogy melyik időpont lenne ideális a kalibrálásra, és mi alkalmazkodunk.

A kalibrálás mindig előre egyeztetett időpontban történik, így a folyamat és a költség is tervezhetővé válik. Kérje szakértőnk segítségét a helyszíni kalibrálással kapcsolatban, hogy az Ön mérőeszköze alkalmas-e a helyszíni kalibrálásra!

Multiméter újrakalibrálása

Lehetőséget nyújtunk mérőműszerek beszerzésének támogatására is. Amennyiben multimétere cserére, pótlására szorulnak, netán újabbak beszerzését tervezi, állunk rendelkezésére. aTöbbféle árfekvésű ajánlatokat tudunk Önnek biztosítani és segítünk beszerezni a megfelelő mérőeszközöket. 

A multiméter újrakalibrálásnak ciklusát nem szabályozzák jogszabályok. Megrendelőink minőségirányítási dokumentációjában megfogalmazott kalibrálási ciklusok betartását javasoljuk. Multiméterek esetén ez 6-12 hónap szokott lenni, típustól és a használattól függően.

Multiméter hitelesítése

Cégünk által kalibrált eszközök nem hitelesítés-kötelesek, így a mi cégünk nem állít ki hitelesítési bizonyítványokat. Mérőeszköz-hitelesítést csak az arra kijelölt hatóság végezhet, hatósági eljárás keretében. A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik. A hitelesítés hatósági vizsgálat, cégünk ilyen tevékenységgel nem foglalkozik.

A multiméterek esetében nincs szükség hitelesítésére, hiszen a jogszabály erre nem ír elő ilyen kötelezettséget.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Összefoglalva

A kalibrálás általában 1-5 munkanapon belül elkészül. Minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki.

Multiméterét személyesen, postai úton, vagy futárral egyaránt eljuttathatja hozzánk. Cégünk szerződött partnere a GLS futárcég, így akár mi is megrendelhetjük Önnek a szállítást, de akár munkatársunk megoldja a szállítást. Előre egyeztetés után helyszíni kalibrálást is végzünk. Kérjük, egyeztessen munkatársunkkal! 

Cégünk fokozott figyelmet fordít az adatkezelésre. Adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek adatot nem adunk ki. Amennyiben elveszett kalibrálási bizonyítványát 1-2 napon belül tudjuk pótoltatni.  Ilyen esetben is segítség lehet, ha a mérőeszköz nyilvántartása részletesen, könnye elérhető módon pontosítja az eszközt.