Nyomástávadó kalibrálás

Gáz-, folyadéknyomás és áramláskülönbség nagy pontosságú mérésére, jelátalakításra és továbbítására használjuk az ipar számos területén. Robbanásbiztos környezeteben is lehetőség van a használatukra. Működési alapja egy piezorezisztív chip.

infó!

Nyomástávadó 

Gáz-, folyadéknyomás és áramláskülönbség nagy pontosságú mérésére, jelátalakításra és továbbítására használjuk az ipar számos területén. Robbanásbiztos környezeteben is lehetőség van a használatukra. 

Működési alapja egy piezorezisztív chip, amely egy analóg kimenő jelet generál. Létezik digitális állapotkijelzős verzió is. Bejövő nyomást (-0,85 … 700 bar) alakítja át áramerősségre (4 … 20 mA), de előfordul feszültség kimenetű is. (1 … 5 V) Létezik 2 és 3 kábeles kialakítás. 

Elérhető túlnyomás érzékelős verzió, illetve a HART kommunikációt dekódolni képes is, valamint adatgyűjtő funkció és a távoli elérés szintén opció. Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül.

Mérési tartomány

-0,85 bar - 700 bar

Nettó ár

15500 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Nyomástávadó-kalibrálás

A nyomástávadó kalibrálását akkreditált körülmények között kell elvégeztetni ahhoz, hogy meg tudjunk győződni arról, hogy a műszer által mért értékek milyen mértékben térnek el a szabálykönyvben foglaltaktól. Cégünk laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy tevékenységünket pártatlanul és szakszerűen végezzük, és laboratóriumi körülményeink eleget tesznek a felkészültségre vonatkozó követelményeknek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig kell, hogy feleljen a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A nyomástávadó műszerek kalibrálásának ára esetenként eltérő lehet, hiszen típusonkánt és mérési tartományonként változhat a ráfordított idő. Ugyanígy a kalibrálás ideje sem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában meghatározza a kalibrálásra szükséges időt és annak pontos árát. A kalibrálási folyamat általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Siemens, Rosemount, ABB, Honeywell, Yokogawa, Labom és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön úgy igényli vagy a mérőeszköz nem szállítható, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Nyomástávadó kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Nyomástávadó-kalibrálás előtt

Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Amennyiben igényli, munkatársunk begyűjti és a kalibrálást követően visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

A mérőeszközt, amennyiben nem helyszíni kalibrálást csináltat, kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el hozzánk, lehetőleg eredeti dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését. A csomagolásban tüntesse fel az alábbi adatokat: gyártó, típus, mérési tartomány, pontossági osztály csatlakozó méret, felhasználás során milyen közegben (O2 gázhoz, tiszta mérés, olajos, vizes) áll használatban.

Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt mindenképpen jelezze előre munkatársunknak, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Fontos, hogy ebben az esetben a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár az Ön által meghatározott eltérés alapján is.

Nyomástávadó-kalibrálás után

Amennyiben új mérőeszközre lenne szüksége, ne kockáztasson. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen egy nem elég nagy körültekintéssel megválasztott műszer selejtkárokat eredményezhet. Az Önnek megfelelő árfekvésű mérőeszköz beszerzését lebonyolítjuk! Érdemes a mérőműszerekről nyilvántartást vezetni, ehhez ajánljuk egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünket, melyben mérőeszköz adatait rögzítheti, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat. 

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni? Szeretné pontosan megtudni, mikorra tudjuk a kívánt mérőeszközt kalibrálni? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 16:00 között és kérje kollégáink segítségét.

+36 (25) 507 815

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja Önt kollégánk, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Nyomástávadó újrakalibrálás

A kalibrálási bizonyítványnak nincs érvényességi ideje, azaz a kalibráló laboratórium a kalibrálás dátumát és a bizonyítvány kiállításának időpontját tűnteti fel. Tulajdonos kérésére a bizonyítványban megadható, hogy meddig érvényes, de ezt az érvényességet minden esetben a tulajdonos határozza meg. Jellemzően a mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

Nyomástávadó-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Nyomástávadó esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 1-5 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Amennyiben Ön úgy igényli vagy a mérőeszköz nem szállítható, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-3 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.

30+ év

összesített
munkatapasztalat

50+

féle mérőeszköz
kalibrálása

98%

ügyfél-megtartási
mutató

8200+

Kalibrált eszköz
évente