Nyomástávadó kalibrálás

Gáz-, folyadéknyomás és áramláskülönbség nagy pontosságú mérésére, jelátalakításra és továbbítására használjuk az ipar számos területén. Robbanásbiztos környezeteben is lehetőség van a használatukra. Működési alapja egy piezorezisztív chip.

infó!

Nyomástávadó 

Gáz-, folyadéknyomás és áramláskülönbség nagy pontosságú mérésére, jelátalakításra és továbbítására használjuk az ipar számos területén. Robbanásbiztos környezeteben is lehetőség van a használatukra. 

Működési alapja egy piezorezisztív chip, amely egy analóg kimenő jelet generál. Létezik digitális állapotkijelzős verzió is. Bejövő nyomást (-0,85 … 700 bar) alakítja át áramerősségre (4 … 20 mA), de előfordul feszültség kimenetű is. (1 … 5 V) Létezik 2 és 3 kábeles kialakítás. 

Elérhető túlnyomás érzékelős verzió, illetve a HART kommunikációt dekódolni képes is, valamint adatgyűjtő funkció és a távoli elérés szintén opció. Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül.

Mérési tartomány

-0,85 bar - 700 bar

Nettó ár

15500 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Nyomástávadó-kalibrálás

A nyomástávadó kalibrálását akkreditált körülmények között kell elvégeztetni ahhoz, hogy meg tudjunk győződni arról, hogy a műszer által mért értékek milyen mértékben térnek el a szabálykönyvben foglaltaktól. Cégünk laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Az akkreditált státusz garanciát nyújt arra, hogy tevékenységünket pártatlanul és szakszerűen végezzük, és laboratóriumi körülményeink eleget tesznek a felkészültségre vonatkozó követelményeknek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig kell, hogy feleljen a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A nyomástávadó műszerek kalibrálásának ára esetenként eltérő lehet, hiszen típusonkánt és mérési tartományonként változhat a ráfordított idő. Ugyanígy a kalibrálás ideje sem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában meghatározza a kalibrálásra szükséges időt és annak pontos árát. A kalibrálási folyamat általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Siemens, Rosemount, ABB, Honeywell, Yokogawa, Labom és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön úgy igényli vagy a mérőeszköz nem szállítható, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Nyomástávadó kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Nyomástávadó-kalibrálás előtt

Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Amennyiben igényli, munkatársunk begyűjti és a kalibrálást követően visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

A mérőeszközt, amennyiben nem helyszíni kalibrálást csináltat, kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el hozzánk, lehetőleg eredeti dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését. A csomagolásban tüntesse fel az alábbi adatokat: gyártó, típus, mérési tartomány, pontossági osztály csatlakozó méret, felhasználás során milyen közegben (O2 gázhoz, tiszta mérés, olajos, vizes) áll használatban.

Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt mindenképpen jelezze előre munkatársunknak, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Fontos, hogy ebben az esetben a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár az Ön által meghatározott eltérés alapján is.

Nyomástávadó-kalibrálás után

Amennyiben új mérőeszközre lenne szüksége, ne kockáztasson. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen egy nem elég nagy körültekintéssel megválasztott műszer selejtkárokat eredményezhet. Az Önnek megfelelő árfekvésű mérőeszköz beszerzését lebonyolítjuk! Érdemes a mérőműszerekről nyilvántartást vezetni, ehhez ajánljuk egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünket, melyben mérőeszköz adatait rögzítheti, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat. 

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Nyomástávadó újrakalibrálás

A kalibrálási bizonyítványnak nincs érvényességi ideje, azaz a kalibráló laboratórium a kalibrálás dátumát és a bizonyítvány kiállításának időpontját tűnteti fel. Tulajdonos kérésére a bizonyítványban megadható, hogy meddig érvényes, de ezt az érvényességet minden esetben a tulajdonos határozza meg. Jellemzően a mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

Nyomástávadó-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Nyomástávadó esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 1-5 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Amennyiben Ön úgy igényli vagy a mérőeszköz nem szállítható, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-3 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.