Mérőóra kalibrálás

Mérőóra-kalibrálás - analóg és digitális mérőórák szakszerű kalibrálása. Szögtapintós mérőórák kalibrálása. Kalibrálási bizonyítvány és minősítő lap kiállítása.

infó!

Mérőóra kalibrálása

A mérőóra vagy indikátoróra egy olyan mechanikus hosszmérő műszer, amelyet kis hosszúságú elmozdulások igen pontos mérésére használnak. A mérőóra széles körben alkalmazott mérőeszköz különbségek mérésre.

A könnyebb leolvasás érdekében gyártanak digitális kijelzésű mérőórákat is. Ez könnyebb leolvasást nagyobb pontosságú mérést biztosítanak. További előnyük, hogy jelkimenetes formában is gyártják, így a mérési értékek könnyen elmenthetők, visszakereshetők, összehasonlíthatók lesznek a jövőben.

A mérőórát mindig állványra szerelve használják a pontos mérés érdekében.

A mérés pontosságát azonban nagyban befolyásolja a mérőóra összhibája. Ennek okai lehetnek például a kopottabb fogaskerekek, ingadozó mérőnyomás, a kapcsolódó elemek közötti hézag. A hibák kalibrálással meghatározhatók. Az alapeltérés és az értékmutatás közötti hiba határértékeit a különböző pontossági osztályokba tartozó mérőóráknál szabvány tartalmazza.

A pontos munka alapja a megfelelő minőségű mérőeszköz megléte, ezért is fontos, hogy mérőeszközei mindig kalibráltak, időközönként pedig újra kalibráltak legyenek.

Mérési tartomány

0.001-100 mm

Nettó ár

6950 forinttól

Meddig tart?

2-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Bár a legtöbb mérőeszköz kalibrálásához lehetőséget biztosítunk a helyszíni kalibrálásra, a mérőórák esetében ezt nem javasoljuk, mivel a vonatkozó ISO tűrésszabványok szigorú tűréseket határoz meg. A mérés során a mérési eredményeket a külső tényezők is nagyban befolyásolhatják, így ezen eszközök kalibrálása csak laborkörülmények között ajánlott.

Cégünk laboratóriuma a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával rendelkezik, itt végezzük a mérőórák kalibrálását.  Ez az akkreditált státusz bizosítékot nyújt arra, hogy cégünk a tevékenységét szakszerű hozzáértéssel végzi.

Mérőóra kalibrálása előtt

A szállítás közben történő sérülések elkerülése érdekében fontos a mérőórákat gondosan becsomagolni a szállításhoz. A csomagolás előtt kérjük a mérőórákat megtisztítva, tartozékaival együtt összekészítve, kalibrálásra alkalmas állapotban becsomagolni. 

Csomagoláshoz a legideálisabb az eszközt eredeti dobozában elhelyezni amennyiben van erre lehetőség. Kérjük továbbá, hogy feltétlenül adja meg a kalibráláshoz az idomszer gyártóját, méretét, tűrését.

Az összekészített csomagot többféleképpen is eljuttathatja cégünk laboratóriumába. Személyesen, futárral vagy postai csomagként is elküldheti hozzánk mérőóráit. Felhívjuk figyelmét Háztól-házig szolgáltatásunkra: cégünk lehetőséget biztosít arra is, hogy munkatársunk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek a kalibrált mérőórákat. Természetesen futárszolgálattal is elküldheti hozzánk csomagját. Bízza eszközeinek szállítását minősített szállító partnerünkre, akik már bizonyították az évek során, hogy velük az Ön mérőeszközei időben és biztonságban eljutnak hozzánk és épségben visszajutnak Önhöz.

Mérőóra kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, és nyomtatott formában adunk át önnek a kalibrált mérőeszközzel egyidőben.  Amennyiben minősítési igénye is van, úgy kérjük a minősítés alapját is megjelölni.  Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

Mérőóra kalibrálás után

A mérőórák kalibrálása általában 3-6 munkanapon belül készül el. A körülményeket, igényeket figyelembe véve kollégánk pontos határidőt tud mondani a megrendeléskor. Ez idő alatt állítjuk ki a kalibrálási bizonyítványt is. 

A mérőórák kalibrálásának árát számos tényező befolyásolja. Kollégánk rövid időn belül készséggel összeállítja az Ön igényeire szabott ajánlatot.

Mérőóra újrakalibrálása

A használattól, gyártási minőségtől, típustól függően a mérőórákat időszakosan kalibráltatni kell ahhoz, hogy mindig pontos értéket mérhessünk. A korábbi kalibrálások értékeit és a felhasználás módját, helyét figyelembe véve érdemes a kalibrálási ciklust kialakítani. A kalibrálási ciklusok kialakítására vonatkozó jogi szabályozás nincs. Az optimális, hosszútávra szóló, költséghatékony kalibrálási ciklusok meghatározásával kapcsolatosan is állunk rendelkezésre.

Amennyiben a kalibrálás eredménye azt mutatja meg, hogy érdemes új eszköz beszerzése mellett dönteni, úgy szakértőnk objektív szakmai javaslatot tud adni a vásárlást illetően

Cégünk több gyártó és forgalmazó céggel is szoros kapcsolatban áll, folyamatosan figyelemmel kíséri az újításokat, modern technológiákat, így évek tapasztalataival, piaci ismeretekkel lehetünk az Ön segítségére mérőeszközvásárlás tervezésekor, beszerzésekor

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Mérőóra hitelesítés

Számos esetben előfordul, hogy a hitelesítés és a kalibrálás fogalma kissé összemosódik. Fontos kiemelni, hogy a kalibrálás nem egyenlő a hitelesítéssel.

Hitelesítést csak az MKEH Metrológiai Hatósága végezhet, hiszen ez egy hatósági eljárás. 

Azonban a legtöbb mérőeszköz esetében, úgy sem az analóg, sem pedig a digitális mérőórák tekintetében sincs szükség hitelesítésre! 

A kalibrálás nem hatósági tevékenység, bárki által végezhető tevékenység, aki biztosítani tudja az ehhez szükséges laborfeltételeket. Cégünk a kalibrálási tevékenység minden feltételének eleget tesz. Laboratóriumunk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával.

Általános információk

Kalibráló laboratóriumunkban, mely időről időre megfelel az akkreditált státusz követelményeinek, 3-6 munkanap alatt készülünk el analóg és digitális mérőórák kalibrálásával. 

Mérőeszközeit eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagként, futárszolgálattal vagy cégünk általi begyűjtéssel, visszaszállítással. 

Bár a legtöbb mérőeszköz esetében igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, a mérőórák kalibrálására a nagy pontosság, precizitás miatt csak a kalibráló laboratóriumunkban van lehetőség.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit a kalibrált mérőórával együtt, nyomtatott formában adunk át. Kalibrálási bizonyítványt szükség esetén 1-2 munkanapon belül tudunk pótolni.

Igény szerint minősítést is végzünk. Kérjük megadni a minősítés alapját: szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés legyen. 

Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatait minden esetben bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen adatot, információt.

Felhívjuk figyelmét mérőeszköz-nyilvántartási szolgáltatásunkra is. Igény esetén munkatársaink felmérik mérőeszközparkját, nyilvántartásba veszik és átvizsgálják meglevő mérőeszközeit, így Ön pontos információt kap mérőeszközeinek műszaki állapotáról, szakértő kollégáink tervet készítenek a karbantartási, kalibrálási ciklusokhoz, javaslatokat fogalmaznak meg a fejlesztésre, esetleges eszközbeszerzésre.

Ezzel Ön egy komplex, maximális költséghatékonyságú, hosszú távú megoldást kaphat mérőeszközparkjának optimális kialakítására, fenntartására!