Kézi hőmérő kalibrálás

A digitális kijelzésű kézi hőmérséklet mérők legfőbb tulajdonságai a pontos leolvashatóság, akkumulátoros működés miatt maximális mobilitás, akár egy zsebben elfér. Egyszerű üzemeltetés. Mérési felbontás 0,1°C. Akár IP minősítés.

infó!

Kézi hőmérő-kalibrálás

A digitális kijelzésű kézi hőmérséklet mérők legfőbb tulajdonságai a pontos leolvashatóság, akkumulátoros működés miatt maximális mobilitás, akár egy zsebben elfér. Egyszerű üzemeltetés. Mérési felbontás 0,1°C. Akár IP minősítéssel rendelkező kialakítás, szélsőséges, ipari környezetben is biztos, megbízható működés.

Felhasználási terület: környezeti hőmérséklet, illetve szobahőmérséklet mérés élelmiszer- és építőipar, klíma és fűtéstechnikai területeken, oktatási célokra is. Több csatornás, memóriával rendelkező, akár távoli eléréssel, ill. wi-fi és bluetooth kapcsolattal rendelkező típusok is elérhetőek.

Nem hitelesítés köteles mérőeszköz. 

A kalibrálás célja az, hogy a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőit meghatározzuk adott körülmények között, vagyis méréssel igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

-30 °C - 400 °C

Nettó ár

12000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Akkreditált kalibrálás

Cégünk olyan laboratóriumban végzi a kalibrálásokat mely rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Az akkreditált státusz garanciát nyújt Önnek arra, hogy cégünk minden tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi. Laboratóriumunk eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérőműszerek kalibrálásának ára és a ráfordított idő eltérő lehet a mérési tartomány és a mennyiség függvényében. Pontos ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Kollégáinka befolyásoló körülményeket figyelembe véve, rövid időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül. A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Mitutoyo, Mahr, Testo, Weidmüller, Maxwell és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Kézi hőmérő kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Kézi hőmérő-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja tolómérőjét. Akár személyesen, akár postai csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt minden esetben kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban eljuttatni hozzánk lehetőség szerint saját dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését(tartozékokkal, lehetőleg eredeti dobozában, esetleg elemmel). Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítésre való igényét, hiszen minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzünk el laboratóriumunkban, szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt minden esetben előre jelezze munkatársunknak!

Kézi hőmérő-kalibrálás után

Mérőeszközeinek cseréjére, pótlására, esetleg újak beszerzésével kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal. Az Ön igényeinek megfelelő árfekvésű ajánlatunk közül segítünk beszerezni a megfelelő mérőeszközöket.

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát – megnevezés-mérési tartomány - felbontás-pontossági osztály- gyártó –típus - egyedi azonosító –egyéb információ-felhasználás helye- felhasználó neve- kiadás időpontja-megelőző kalibrálások időpontja-érvényes kalibrálás időpontja- kalibrálást végző laboratórium megnevezése – kalibrálási bizonyítvány száma –kalibrálás eredményei - újrakalibrálás időpontja-esetleges javítások (eszköz élettörténete), megjegyzések. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Kézi hőmérő újrakalibrálás

Abban az esetben, ha egy mérőeszköz beállításon/beszabályozáson vagy javításon esik át, szintén javasolt az eszköz kalibráltatása. Akkor is tanácsos az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott, de elképzelhető, hogy értékmutatásban, esetleg működésében változás állt be. Legalább évente javasoljuk az eszközök újrakalibrálását elvégeztetni akkreditált laboratóriumunkban.

Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

Kézi hőmérő-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Kézi hőmérő esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kézi hőmérője kalibrálásával. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk postai csomagban, személyesen vagy futárszolgálattal, de akár igény esetén cégünk begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. Érdeklődjön munkatársainknál a lehetőségekről!

Amennyiben nem szeretné a gyártásból sok időre száműzni az eszközt, helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.