Üveghőmérő-kalibrálás

Folyadéktöltésű üveghőmérők kalibrálása. Belső skálás hőmérők, hőmérő rudak kalibrálása és újrakalibrálás. Mérőműszer kalibrálás akkreditált laboratóriumban.

infó!

Folyadékhőmérő és üveghőmérő kalibrálása

A kalibrálás az adott időpontban az adott körülmények között a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek meghatározását jelenti. A mérőeszközökön meghatározott feltételek mellett műveleteket, méréseket végzünk, melyek eredményeképpen megállapítható a mérőeszköz értékmutatása és a meghatározott helyes érték közötti összefüggés.

A leggyakrabban használt hőmérők a folyadéktöltésű hőmérők. Előnyük, hogy viszonylag kedvező ár és az egyszerű kezelés. Hátrányt jelenthet azonban, hogy törékeny, szűk mérési tartományú és távmérésre nem alkalmas.

A folyadéktöltésű üveghőmérőkben a hőmérsékletváltozás hatására a folyadék térfogatváltozásának szintje mutatja a mért hőmérsékletet egy zárt, skálával ellátott csőben. A skála az, ami kalibrált, a hőmérőben lévő folyadék szintje a mért közeg abszolút hőmérsékletét adja vissza. Belső skálás hőmérők, hőmérő rudak kalibrálását egyaránt elvégezzük, -30°C és 400°C közötti tartományban.

Mérési tartomány

-30 °C - 400 °C

Nettó ár

9500 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Folyadékhőmérő és üveghőmérő kalibrálás

A kalibrálás az adott időpontban az adott körülmények között a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek meghatározását jelenti. A mérőeszközökön meghatározott feltételek mellett műveleteket, méréseket végzünk, melyek eredményeképpen megállapítható a mérőeszköz értékmutatása és a meghatározott helyes érték közötti összefüggés. A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítvány készül.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációja garantálja, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Az akkreditált státusz négy évre szól, de évente ellenőrzik, hogy cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi-e. Ez nyújt biztosítékot arra, hogy laboratóriumunk mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérési tartomány és a kalibrálandó eszközök számának függvényében a kalibrálás ára eltérő lehet. Ajánlatért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba. Munkatársaink rövid időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

A kalibrálás általában 1-5 munkanapot vesz igénybe. Kollégánk az Ön egyedi ajánlatában meghatározza a kalibrálásra szükséges időt. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is, amit a kalibrált eszközzel egyidejűleg adunk át Önnek. Munkánk szempontjából a mérőműszerek márkája nem meghatározó. A piac népszerű és elismert márkáin túl is márkafüggetlen a kalibráló laboratóriumunk.

Üveghőmérő-kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Üveghőmérő-kalibrálás előkészületei

Igény esetén helyszíni kalibrálásra is van lehetőség. Előre megbeszélt feltételekkel és időpontban végezzük el a mérőeszközének kalibrálását, így csökkenthető a hőmérő nélkülözésének időtartama. Amennyiben laboratóriumunkba szeretne kalibráltatni, úgy többféleképpen is eljuttathatja hozzánk mérőeszközét. Személyesen, postai úton, vagy futárral is meg tudjuk oldani a szállítást. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek mérőeszközét. Cégünk szerződött partnere a GLS futárcég, így akár mi is megrendelhetjük Önnek a szállítást. Természetesen bármely, Önnek tetsző futárral is dolgozhatunk.

A szállítás költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra. Természetesen a törékeny üveghőmérők csomagolására gondos figyelmet kell fordítani. Kérjük, hogy mérőeszközét kalibrálásra alkalmas állapotban jutassa el hozzánk.

Amennyiben minősítési igénye is van, fontos, hogy a megrendelőlap mellé minden esetben csatolni szükséges a minősítés alapját. Minősítés végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

Üveghőmérő újrakalibrálása

Amennyiben mérőműszerei cserére, pótlására szorulnak, esetleg újak beszerzését tervezi, szintén állunk rendelkezésére, javaslatokat, ajánlatokat tudunk Önnek biztosítani és segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelő mérőeszközöket. Ajánlatot készítünk a piacon fellelhető termékek közül több árkategóriában is, hogy igényének megfelelő eszközöket tudja beszerezni.

Az üveghőmérő újrakalibrálásra nincsen jogi szabályozás, a Megrendelőink saját minőségirányítási dokumentációjában előírt kalibrálási ciklusok betartását javasoljuk. Ez 6-12 hónap szokott lenni, a mérőeszköz típusától és a használat gyakoriságától függően.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Üveghőmérő hitelesítése

Cégünk által kalibrált eszközök nem hitelesítés-kötelesek, így a mi cégünk nem állít ki hitelesítési bizonyítványokat. Mérőeszköz-hitelesítést csak az arra kijelölt hatóság végezhet, hatósági eljárás keretében. A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik.

Az üveghőmérő esetében nincs szükség hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek minden mérőeszközre nézve. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Mérőeszközének kalibrálásával 1-5 munkanap alatt készülünk el. Ez idő alatt kiállítjuk az eszköz kalibrálási bizonyítványát is. Ezt a dokumentumot az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át kalibrálás után. Mérőműszerét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. Helyszíni kalibrálást is végzünk, amennyiben Önnek vagy cégének erre van szüksége. Így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

Adatait természetesen bizalmasan kezeljük. Harmadik féllel semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot nem osztunk meg. Elveszett kalibrálási bizonyítványt szükség esetén 1-2 napon belül tudunk pótolni. Ebben nagy segítség lehet, ha a mérőeszköz nyilvántartása részletesen, könnye elérhető módon pontosítja az eszközt.