Menetes dugós idomszer kalibrálás

Az idomszerek olyan, a gépgyártásban használt mérőeszközök, amelyek számszerűen meghatározott méretet testesítenek meg és a munkadarab megadott méretének vagy alakjának ellenőrzését, bizonyos mérőkészülék beállítását és vizsgálatát szolgálja.

infó!

Menetes dugós idomszer, Egyoldalas menetes dugós idomszer, Kétoldalas menetes dugós idomszer kalibrálás 

A menetes idomszerekert menetellenörző idomszereknek is nevezzük. A menetes dugós idomszer (megy oldali, nem-megy oldali, megy- és nem-megy oldalú) anyamenetek ellenőrzésére szolgál.

Az idomszerek olyan, a gépgyártásban (alkatrész tömeggyártásban) használt mérőeszközök, amelyek számszerűen meghatározott méretet testesítenek meg és a munkadarab megadott méretének vagy alakjának ellenőrzését, bizonyos mérőkészülék beállítását és vizsgálatát szolgálja. Az idomszerek ISO tűrésszabványok szerint készülnek, de sokkal szigorúbb tűrések szerint, mint a közönséges gépalkatrészek.

Az idomszereket az esetleges kopásokból adódó méretváltozás észlelése érdekében kalibráltatni kell. Fontos tudni, hogy a hibás méretű idomszer súlyos selejtkárokat okozhat. Nem hitelesítés köteles mérőeszköz. 

Mérési tartomány

2,5-70 mm

Nettó ár

4400 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Menetes dugós idomszer-kalibrálás

A menetes dugós idomszer kalibrálását a részletező okirat szerint 2,5-70 mm értékek között akkreditált státuszban végezzük laboratóriumunkban, mely rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Az akkreditált státusz biztosítékot jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, és eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek.

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül.

A mérőműszerek kalibrálásának ára változó lehet lehet a szükséges munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében. Ugyanezen befolyásoló tényezők miatt a kalibrálás ideje sem általánosítható. A kalibrálást általában 3-6 munkanap alatt végezzük el, mely idő alatt a kalibrálási bizonyítványt is kiállítjuk. Amennyiben pontos ajánlatot szeretne kapni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje ajánlatunkat!

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Hoffmann, Insize, Mahr, Mitutoyo, JBO és egyéb márkák kalibrálásával egyaránt.

Mivel a menetes dugós idomszer kalibrálása csak nagy pontosságú mérőgéppel, speciális feltételek, környezeti tényezők mellett lehetséges, így ezen eszköz kalibrálása csak laboratóriumi körülmények között lehetséges. Érdeklődjön munkatársunknál!

Menetes dugós idomszer kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Menetes dugós idomszer-kalibrálás előtt

A menetes dugós idomszer kalibrálása csak laboratóriumi körülmények között lehetséges. Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja kalibrálni kívánt mérőeszközét. Ha Önnek úgy kényelmes, akkor személyesen is elhozhatja, ugyanakkor postai csomagként vagy futárral is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközt. Cégünk a GLS futárszolgálattal áll kapcsolatban, így lehetőség van arra is, hogy cégünk gyűjtse be, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. 

A mérőeszközt minden esetben kalibrálásra alkalmas állapotban kell eljuttatni hozzánk. Lehetőség szerint saját dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését. Az idomszer mellé kérjük elküldeni az alábbi információkat : gyártó, típus (egy-kétoldali) ,méret,tűrés, egyedi gyártású idomszer esetében műszaki rajz.

Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt mindenképp előre jelezni munkatársunknak! Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ebben az esetben ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzünk el laboratóriumunkban. Minősítést végzünk akár szabvány, gyári specifikáció, de vevő által meghatározott eltérés alapján is. 

Menetes dugós idomszer-kalibrálás után

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát rögzíteni. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Mérőeszközei cserére, pótlásra szorulnak? Netán újak beszerzését tervezi?Abban az esetben, ha mérőeszköz beszerzését tervezi, szintén tudunk javaslatot tenni. Többféle árfekvésű ajánlatunk közül segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelő mérőeszközöket.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Menetes dugós idomszer újrakalibrálás

A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit. Ajánlott az eszköz kalibráltatását évente legalább egyszer elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést. Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

Menetes dugós idomszer-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Menetes dugós idomszer esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Mivel a menetes dugós idomszer kalibrálása csak nagy pontosságú mérőgéppel, speciális feltételek, környezeti tényezők mellett lehetséges, így ezen eszköz kalibrálása csak laboratóriumi körülmények között lehetséges. Érdeklődjön munkatársunknál!

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-3 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.