Menetes gyűrűs idomszer kalibrálás

A menetes gyűrűs idomszerek olyan, a gépgyártásban (alkatrész tömeggyártásban) használt mérőeszközök, amelyek számszerűen meghatározott méretet testesítenek meg és a munkadarab megadott méretének vagy alakjának ellenőrzését szolgálják.

infó!

Menetes gyűrűs idomszer, menetellenörző idomszer 

A menetes idomszerekert menetellenörző idomszereknek is nevezzük. A menetes gyűrűs idomszer (megy oldali, nem-megy oldali, megy- és nem-megy oldalú) orsómenetek ellenőrzésére szolgál.

Az idomszerek olyan, a gépgyártásban (alkatrész tömeggyártásban) használt mérőeszközök, amelyek számszerűen meghatározott méretet testesítenek meg és a munkadarab megadott méretének vagy alakjának ellenőrzését, bizonyos mérőkészülék beállítását és vizsgálatát szolgálja. Az idomszerek ISO tűrésszabványok szerint készülnek, de sokkal szigorúbb tűrések szerint, mint a közönséges gépalkatrészek.

Az idomszereket az esetleges kopásokból adódó méretváltozás észlelése érdekében kalibráltatni kell. Fontos tudni, hogy a hibás mérető idomszer súlyos selejtkárokat okozhat. Nem hitelesítés köteles mérőeszköz. 

Mérési tartomány

3-70 mm

Nettó ár

7000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Menetes gyűrűs idomszer-kalibrálás

A menetes gyűrűs idomszereket akkreditált laboratóriumban évente legalább egy alkalommal érdemes kalibráltatni, mivel az esetleges kopások következtében keletkező mérések selejtet eredményezhetnek. Cégünk laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez az akkreditált státusz biztosítékot ad Önnek arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek, tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi

A mérőműszerek kalibrálásának ára nem általános szabvány ázarással kerül kiszabásra. Nagy mértékben befolyásolja a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány, valamint az is, hogy hány darab műszer kalibrálását kell elvégezni. Ez ugyanígy igaz a ráfordított időre is, hiszen ezt is számos tényező képes befolyásolni. Amennyiben pontos ajánlatot szeretne kérni, kérjük forduljon munkatársunkhoz, aki olyan személyre szabott ajánlatot készít Önnek, melyben a pontos ár és a kalibrálás várható ideje is fel lesz tüntetve. 

Maga a kalibrálás átlagosan 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz akkreditált körülmények között való kalibráltatása, mielőtt az bekerül a gyártási-termelési folyamatba.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Vogel, Hoffmann, Insize, Mahr, Mitutoyo, JBO  és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Menetes gyűrűs idomszer esetében csak laboratóriumi körülmények között vállaljuk a kalibrálást, így ezen mérőeszközök esetében nincs lehetőség helyszíni kalibráltatásra. Érdeklődjön munkatársunknál!

Menetes gyűrűs idomszer kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Menetes gyűrűs idomszer-kalibrálás előtt

A mérőeszközök esetében fontos, hogy kalibrálásra alkalmas állapotban jussanak el hozzánk, így tudjuk elvégezni a vizsgálatot, esetenként a kért minősítést. A műszereket lehetőleg gyári dobozban, tartozékok kíséretében küldjék el hozzánk, ha lehet, akkor elemmel együtt. Amennyiben minősítést is kérnek a kalibrálás mellé, erről előre tájékoztassák munkatársunkat, mert minősítést csak a vevő kérésére végzünk el. Ebben az esetben ne felejtse el csatolni a minősítés alapját képező adatokat. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

Kalibráló laboratóriumunkba bármely Önnek szimpatikus módon eljuttathatja menetes gyűrűs idomszerét. Eszerint személyesen, de akár postai csomagként is elküldheti hozzánk, de ha úgy kívánja, cégünk begyűjti, illetve kalibrálás után visszaszállítja az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját. Cégünk a GLS futárcéggel áll kapcsolatban, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

Menetes gyűrűs idomszer-kalibrálás után

Mérőeszközeit bővítené, pótolná? Forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben mérőeszköz beszerzését tervezi, segítünk Önnek megtalálni a legmegfelelőbb ajánlatot.

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát rögzíteni – megnevezés-mérési tartomány - felbontás-pontossági osztály- gyártó –típus - egyedi azonosító –egyéb információ-felhasználás helye- felhasználó neve- kiadás időpontja-megelőző kalibrálások időpontja-érvényes kalibrálás időpontja- kalibrálást végző laboratórium megnevezése – kalibrálási bizonyítvány száma –kalibrálás eredményei - újrakalibrálás időpontja-esetleges javítások (eszköz élettörténete), megjegyzések. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Menetes gyűrűs idomszer  újrakalibrálás

Ajánlott az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott.

Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

Menetes gyűrűs idomszer-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Menetes gyűrűs idomszer esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Menetes gyűrűs idomszer esetében csak laboratóriumi körülmények között vállaljuk a kalibrálást, így ezen mérőeszközök esetében nincs lehetőség helyszíni kalibráltatásra. Érdeklődjön munkatársunknál!

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.