Mérőcsapok kalibrálása

Sorozat- vagy egyedi gyártási folyamat egyaránt fontos eszközei a mérőcsapok. Tengelytávolságok, kúpok és egyéb munkadarabok vizsgálatához használjuk.

infó!

Mérőcsapok kalibrálása

A minőség fontos tényezője a kalibrálás. A kalibrálás eredményeként eszközeink, szerszámaink pontosak lesznek, megelőzve ezzel a hibás, selejt termékek előállítását, a veszteség termelését. Érdemes tehát időt és pénzt fektetni mérőeszközeink kalibráltatására!

Cégünk akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezik, ahol szakszerűen végzi el többek között a mérőcsapok kalibrálását. Ezzel garantáljuk azt, hogy mérőcsapjai pontosan, a megengedett tűrésen belül mér.

A mérőcsapokat furatok, prizmák esetleg hornyok és fogazatok, menetek, szögek, profilok méréséhez használják. A mérőcsap idomszerek speciális idomszeracélból készülnek. A mérőcsapok mérete igen széles skálán mozog. Általában készletben lehet beszerezni őket. A mérőcsapok sorozat illetve egyedi gyártásban fontos szerepet töltenek be. A mérőcsapokon felirat szerepel, melyen látható az idomszer pontos mérete. A csapok egyik tulajdonsága, hogy ezeket lehet a legegyszerűbben alkalmazni mérő és/vagy ellenőrző eszközként. Használatuk könnyű, bárki egyszerűen elvégezheti velük az ellenőrzéseket, méréseket. A mérőcsap felületét leppelik. A mérőidomszereket a DIN 2269 szabvány szerint minősítik. A mérőcsapok henger alakzatúak.

Mérési tartomány

0.1-300 mm

Nettó ár

1150 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Mérőcsap kalibrálás

A mérőcsapokat leggyakrabban furattűrések méréséhez, furatok helyzetének ellenőrzéséhez, furatok távolságtűrésének ellenőrzéséhez, fogaskerék- vagy menetmérésekhez, valamint szög és profilvizsgálatokhoz alkalmazzuk a szerszám- vagy készülék gyártásban vagy koordináta-fúrógépen végzett munkák során.

A mérőcsapok általában kiváló minőségű idomszeracélból készülnek, de találkozhatunk nagy tisztaságú ipari kerámiából készült mérőcsappal is.

A mérőcsapokat általában készletben árulják. Feliratozott furatokkal ellátott fadobozban helyezik el őket, így könnyen áttekinthető, hatékonyan használható.

A mérőcsapok tűrési osztályba sorolása és a csapok hossza egyaránt meghatározó jellemzője ezeknek a mérőeszközöknek.

Mérőcsapok kalibrálása biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Mérőcsapok újrakalibrálása

A mérőeszközök időnként újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklus kialakításánál érdemes figyelembe venni a használat módját, gyakoriságát, intenzitását. Ennek függvényében az újra kalibrálás általában 6-12 hónap elteltével válik esedékessé.

Munkatársunk az Ön mérőeszközparkjának felmérése után szakértő tanáccsal szolgálhat a megfelelő és hatékony kalibrálási ciklusok kialakításához

Mérőcsap hitelesítés

A mérőcsapok nem kötelező hitelesítésű mérőeszközöket, hitelesítésére nincs szükség! Kérdés esetén hívjon minket!

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Általános információk

A mérőcsapok laboratóriumba szállítása történhet személyesen, postával, futárral vagy igény esetén cégünk általi szállítással is. A csapok sérülését elkerülendő, kérjük a készletet eredeti dobozában szállítani!

A kalibrálás ideje általában 1-5 munkanap, és ez idő alatt a kalibrálási bizonyítványt is kiállítjuk, amit nyomtatott formában adunk át az eszközzel együtt.

A mérőcsap-készletek kalibrálási ára eltérő lehet. Kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot, hogy pontos információkkal szolgálhassunk!

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratóriumot üzemeltet. A legnépszerűbb Mitutoyo, Mahr márkákon kívül más gyártók mérőeszközeit is kalibráljuk.

Mérőeszközök minősítését is vállaljuk gyári specifikáció, szabvány, vagy akár a megrendelő által meghatározott eltérés alapján is. Erre vonatkozó igényét kérjük, kalibrálás előtt jelezze!

Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.