Nyomáskapcsoló kalibrálás

Hidraulikus és pneumatikus rendszerek elengedhetetlen alkotóeleme élelmiszer-, gyógyszeriparban (higiénia), de számos területen létfontosságú a használata. Áramlásszabályzás, tartályok, zárt rendszerek nyomásfigyelésénél jut fontos szerephez.

infó!

Nyomáskapcsolók

Hidraulikus és pneumatikus rendszerek elengedhetetlen alkotóeleme élelmiszer-, gyógyszeriparban (higiénia), de számos területen létfontosságú a használata. 

Áramlásszabályzás, tartályok, zárt rendszerek nyomásfigyelésénél jut fontos szerephez. Túlterhelés-védelemmel is el vannak látva. bar, psi és MPa skála is választható. Széles nyomástartományban működik, állítható a kapcsolási nyomás. Ezen eszközök is léteznek robbanásbiztos verzióban és IP tanúsítvánnyal.

A kalibrálás célja minden esetben az, hogy a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőit meghatározzuk, vagyis méréssel igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy adott körülmények között a mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül. 

Mérési tartomány

-0,85 bar - 700 bar

Nettó ár

9000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Nyomáskapcsoló-kalibrálás

A nyomáskapcsolók esetében nem csak a gyártás-termelés, de a biztonság miatt is elengedhetetlenül fontos, hogy a kalibrálás akkreditált laboratóriumban legyen elvégezve. Ezen eszközök kalibrálását a részletez okirat szerint -0,85 bar nyomástól 700 bar-ig kalibráljuk, akkreditált körülmények között. LAboratóriumunk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez biztosítja azt, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérőműszerek kalibrálásának sem az ára, sem az ideje nem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve munkatársunk olyan egyedi ajánlatot készít Önnek, melyben meghatározza a kalibrálásra szükséges időt és annak pontos árát is. Ez általában 3-6 munkanapot vesz igénybe, melybe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Rexroth, JUMO, Honeywell, Schneider Electric, SMC, LABOM és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is lehetőséget biztosítunk. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál a lehetőségekről!

Nyomáskapcsoló kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Nyomáskapcsoló-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen eljuttathatja kalibráltatni kívánt mérőműszereit. Személyesen, postai vagy futárszolgálaton keresztül feladott csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy cégünk begyűjtse, majd kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. A mérőeszközt mindig kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el hozzánk, lehetőleg eredeti dobozában. 

Bár a nyomáskapcsolók nem tartoznak a kötelezően hitelesítendő mérőeszközök közé, vannak olyan gyártási folyamatok, melyek megkövetelik a minősítést, így amennyiben ilyen igénye van, kérjük ezt előre jelezze munkatársunknak! Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

Nyomáskapcsoló-kalibrálás után

Mérőeszközeinek cseréjére, pótlására, esetleg újak beszerzésére többféle árfekvésű ajánlatunk közül segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelő mérőeszközöket. Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakészen nyilvántartani. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Nyomáskapcsoló újrakalibrálás

Mint a mérőeszközök általában, a nyomáskapcsolók is időnként újrakalibrálásra szorulnak. Jellemzően a mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

Nyomáskapcsoló-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Nyomáskapcsoló esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Kalibráló laboratóriumunkba az Önnek szimpatikus módon, személyesen, de akár postán vagy futárral is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközt.

Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.