Beszúró hőmérő kalibrálás

A digitális kijelzésű beszúró hőmérséklet mérők legfőbb tulajdonságai a pontos leolvashatóság, elemes működés miatt maximális mobilitás, akár egy zsebben elfér. Egyszerű üzemeltetés jellemzi őket. Mérési felbontásuk 0,1°C.

infó!

Beszúró hőmérő kalibrálás

A kalibrálási folyamat célja, hogy a vizsgált mérőeszközön a meghatározott feltételek megléte mellett különböző vizsgálatokat hajtunk végre, melyek eredményeképpen megállapítható az összefüggés a mérőeszköz értékmutatása és az előre meghatározott helyes érték között. Tehát a kalibrálás a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek meghatározását jelenti az adott időpontban az adott körülmények között.

A digitális kijelzésű beszúró hőmérséklet mérők legfőbb tulajdonságai a pontos leolvashatóság, elemes működés miatt maximális mobilitás, akár egy zsebben elfér. Egyszerű üzemeltetés jellemzi őket. Mérési felbontásuk 0,1°C. Akár IP minősítéssel rendelkező kialakítás, víz- és cseppálló kivitelben is elérhetők. Szélsőséges, ipari környezetben is biztos, megbízható működés jellemzi őket.

Amennyiben nem tudja pontosan mérőeszközét beazonosítani, ne érezze kellemetlenül magát, mi segítünk. Küldjön egy fényképet, esetleg bármilyen adatlapot és mi segítünk a beazonosításban.

Mérési tartomány

-30 °C - 300 °C

Nettó ár

12500 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Kalibrálás akkreditált laboratóriumban

Cégünk a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által akkreditált laboratórummal rendelkezik. Ez biztosítékot ad arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése rendszeresen ellenőrzött és mindig meg kell, hogy feleljen a vonatkozó szabványok követelményeinek.

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az agyártási-termelési folyamatba bekerül. Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

A mérőműszerek kalibrálásának ára általában eltérő lehet, hiszen a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében történik az ár megállapítása. Pontos ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén. Képzett munkatársaink rövid időn belül az Ön igényeire szabva állítják össze egyedi ajánlatát.

A kalibrálás ideje függ a befolyásoló körülményektől, melyeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában jelezni fogja a kalibrálásra szükséges időt. Ez beszúró hőmérők esetében általában 3-6 munkanapot vesz igényel, a kalibrálási bizonyítvány kiállításával együtt.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között KVD, PDC, Testo, Extech, Voltkraft és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Beszúró hőmérő kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Beszúró hőmérő-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba személyesen is eljuttathatja a kalibrálni kívánt műszereket, de akár postai csomagként feladva, vagy futárszolgálattal is elküldheti. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag adottságaitól függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül kiszámításra. Lehetőség van arra is, hogy cégünk személyesen begyűjtse és a kalibrálás után visszaszállítsa Önnek a mérőeszközöket.

A mérőeszközt minden esetben kalibrálásra alkalmas állapotban szükséges eljuttatni hozzánk, tartozékaival, lehetőleg eredeti dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését.  

Amennyiben minősíttetni szeretné a műszert, fontos, hogy a megrendelőlap mellé csatolja a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végezzük el. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján is, amennyiben arra van igény. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt minden esetben előre jelezze munkatársunknak!

Beszúró hőmérő-kalibrálás után

Mérőeszközeinek cseréjére, pótlására, esetleg újak beszerzésére van szükség? Amennyiben új mérőeszközt szeretne vásárolni, bízza ránk annak beszerzését! Az Önnek megfelelő árkategóriában gondoskodunk az új mérőeszköz beszerzéséről, melyet használatba vétel előtt kalibrálunk. 

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát  (megnevezés-mérési tartomány - felbontás-pontossági osztály- gyártó –típus - egyedi azonosító –egyéb információ-felhasználás helye- felhasználó neve- kiadás időpontja-megelőző kalibrálások időpontja-érvényes kalibrálás időpontja- kalibrálást végző laboratórium megnevezése – kalibrálási bizonyítvány száma –kalibrálás eredményei - újrakalibrálás időpontja-esetleges javítások (eszköz élettörténete), megjegyzések) nyilvántartásba venni. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Beszúró hőmérő újrakalibrálás

Mint minden mérőeszköz általában, a beszúró hőmérők is időnként újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklusra nincsen jogi szabályozás, így a kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit. Ez a beszúró hőmérők esetében általában minimum 12 hónap, de abban az esetben, ha egy mérőeszköz beállításon/beszabályozáson vagy javításon esik át, szintén javasolt az eszköz kalibráltatása. Akkor is tanácsos az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott, de elképzelhető, hogy értékmutatásban, esetleg működésében változás állt be.

Beszúró hőmérő-hitelesítés

Azokat a mérőeszközöket, melyek kötelező hitelesítésűek, a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. 

A hitelesítés nem összekeverendő a kalibrálással. Beszúró hőmérő esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink naprekész információkkal rendelkeznek az érvényben lévő szabályozásokról, így amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el beszúró hőmérője vagy más műszere kalibrálásával. Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.