Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző kalibrálás

A nyomatékmérők nyomatékkulcsok, nyomaték csavarhúzók, csavarbehajtók, forgó tengelyek és tárcsák forgatónyomatékát mérik. HBM pontossági osztályokba vannak sorolva. A legtöbb eszköz túlterhelés védelemmel van ellátva, nem hitelesítés köteles eszköz.

infó!

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző

A nyomatékmérők nyomatékkulcsok, nyomaték csavarhúzók, csavarbehajtók, forgó tengelyek és tárcsák forgatónyomatékát mérik. HBM pontossági osztályokba vannak sorolva. 

Digitális kijelzés mellett nagy pontosság jellemzi, hiszen akár +/- 0,5% műszerek, akár 0,0001 Nm felbontás is lehetséges. A legtöbb eszköz túlterhelés védelemmel van ellátva, emellett kétirányú mérés: CW és CCW. Peak funkció (csúcsérték tartás)jellemzi és akár 500 mérést rögzítő belső memória. Opcionális szoftver segítségével adatmentés is megvalósítható PC-re.

Nem hitelesítés köteles mérőeszköz. 

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül.

Mérési tartomány

0-1000 Nm

Nettó ár

35000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző-kalibrálás

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között SAUTER, Beta, Extol,  Himmelstein és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt. A nyomatékmérők és nyomatékellenőrzők kalibrálását RÉSZLETEZŐ OKIRAT szerint  0-1000 Nm tarományban  akkreditált státuszban végezzük. Akkreditált státuszú kalibrálást csak akkreditált kalibráló laboratóriumok végezhetnek.

Cégünk laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez az akkreditált státusz biztosítékot jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése pártatlan, ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Az akkreditált laboratóriumok működését folyamatosan ellenőrzik és mindig meg kell, hogy feleljenek a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A kalibrálási folyamat általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is. A mérőműszerek kalibrálásának ára, ahogy az ideje is eltérő lehet. A ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség befolyásolja a körülményeket, így amennyiben pontos ajánlatot szeretne kérni, forduljon munkatársunkhoz, aki személyre szabott ajánlatot állít össze Önnek. 

Amennyiben Ön úgy igényli, vagy az eszköz nem szállítható, cégünk helyszíni kalibrálásra is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző-kalibrálás előtt

A mérőeszközt minden esetben kérjük, hogy biztonságos csomagolásban és kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el hozzánk, lehetőleg tartozékokkal, eredeti dobozában. Fontos, hogy amennyiben minősítési igénye is van, ezt minden esetben előre jelezze munkatársunknak és a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Kérjük tüntesse fel : gyártó, típus , mérési tartomány, pontosság adatait!

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja a kalibrálni kívánt mérőeszközöket. Akár személyesen, akár postai csomagként is elküldheti hozzánk az eszközeit, de természetesen futárral is intézheti mindezt, sőt, mivel cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy munkatársunk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket.  

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző-kalibrálás után

Amennyiben mérőeszközei cserére vagy pótlásra szorulnak, forduljon hozzánk bizalommal! Szolgáltatásaink keretei között a megfelelő mérőeszközök beszerzésére is lehetőséget biztosítunk, de ajánljuk figyelmébe mérőeszköz nyilvántartó szoftverünket is, mely nagy segítséget jelent a mérőeszközeiről vezetett naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát rögzíteni, ehhez a program által kínált személyre szabható felület igazán megfelelő és szakszerű megoldást kínál.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző  újrakalibrálás

A mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

A kalibrálási bizonyítványnak nincs érvényességi ideje, azaz a kalibráló laboratórium a kalibrálás dátumát és a bizonyítvány kiállításának időpontját tűnteti fel. Tulajdonos kérésére a bizonyítványban megadható, hogy meddig érvényes, de ezt az érvényességet minden esetben a tulajdonos határozza meg. 

Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző-hitelesítés

A nyomatékmérő- és ellenőrző műszerek jellemzően nem tartoznak a kötelezően hitelesítendő mérőeszközök közé. A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Nyomatékmérő, nyomatékellenőrző esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban általában 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét akár személyesen, akár csomagként is elküldheti hozzánk, de cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Amennyiben Ön úgy igényli, vagy az eszköz nem szállítható, cégünk helyszíni kalibrálásra is lehetőséget biztosít. Ebben az esetben a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell nélkülöznie.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-3 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.