3 pontos mikrométer kalibrálás

A hárompontos furatmérő mikrométer, mint neve is mutatja, belső átmérő ellenőrzésére-mérésére alkalmas. Standard mérési tartomány 6mm felett akár 300mm. Akkreditált laboratóriumunk pártatlan kalobrálást végez, melyről igazolást adunk.

infó!

3 pontos mikrométer kalibrálás

A kalibrálás egy olyan folyamat, melynek során a mérőeszközökön meghatározott feltételek megléte mellett különböző méréseket és műveleteket hajtunk végre akkreditált laboratóriumunkban, melyet követően megállapítható az összefüggés a mérőeszköz értékmutatása és a hivatalos érték között. Tulajdonképpen a kalibrálás a mérőeszközök metrológiai jellemzőinek meghatározását és beállítását jelenti az adott időpontban és a vizsgált körülmények között, így műszerünk egészen biztosan a helyes tertományon belül fogja mérni az értékeket. 

A hárompontos furatmérő mikrométer, mint neve is mutatja, belső átmérő ellenőrzésére-mérésére alkalmas. Standard mérési tartomány 6mm felett akár 300mm. Jellemzően 4-25 mm közötti mérési tartományokkal rendelkeznek az egyes eszközök. Jellemző a 3 pontos mikrométerekre, hogy készletben is vásárolhatóak, így lefedve egy nagyobb mérési tartományt. Analóg és digitális kivitelben is létezik.

A kalibrálás célja tehát az, hogy a mérőműszer esetében megállapítást vagy cáfolatot nyerjen az, hogy az adott értékeket helyenes méri-e, vagyis maga az eszköz pontosnak vehető a hivatalos határértékekhez viszonyítva. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

4-247 mm

Nettó ár

6300 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

3 pontos mikrométer-kalibrálás

Kalibráló laboratóriumunk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával, mely biztosítja azt, hogy működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Cégünk akkreditált státusza garanciát nyújt Önöknek arra, hogy a tevékenységünket pártatlanul és szakszerűen végezzük, és eleget teszünk a mindenkor hatályos felkészültségre vonatkozó követelményeknek. 

Az akkreditált laboratóriumok működését folyamatosan ellenőrzik, mely minden esetben meg kell feleljen a hatályos rendelkezésekben foglalt vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérőműszerek kalibrálásának a díja gyakran eltérő lehet, hiszen esetenként és műszerenként is változhat a ráfordítandó munkaidő, melyet többnyire a mérési tartomány és a mennyiség függvényében állapítunk meg. Pontos ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén. Kollégáink a lehető legrövidebb időn belül készséggel összeállítják az Ön igényeire szabott egyedi ajánlatot.

Jellemzően a felhasználó minőségirányítási rendszere rendelkezik a kalibrálással kapcsolatos ciklusidőkről. Többnyire a mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

A kalibrálási bizonyítványnak nincs érvényességi ideje, azaz a kalibráló laboratórium a kalibrálás dátumát és a bizonyítvány kiállításának időpontját tűnteti fel. Tulajdonos kérésére a bizonyítványban megadható, hogy meddig érvényes, de ezt az érvényességet minden esetben a tulajdonos határozza meg.

A kalibrálás  egy olyan folyamat, melynek ideje egyáltalán nem általánosítható. A befolyásoló körülményeket munkatársunk figyelembe veszi, majd ezt követően az Ön részére összeállított egyedi ajánlatában meghatározza a műszer vagy műszerek kalibrálásra szükséges időt. Ez általában 1-5 munkanapot vesz igénybe, melybe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlenül végzi a műszerek kalibrálását. Foglalkozunk többek között Mitutoyo, Format, Holex, Atorn, Insize és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, esetlegesen telephelyének helyszínén történő kalibrálásra is tudunk lehetőséget biztosítani. Ebben az esetben a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani, melyet így a lehető legrövidebb időre kell majd nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál a helyszínen történő kalibrálással kapcsolatban!

3 pontos mikrométer kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

3 pontos mikrométer-kalibrálás előtt

A kalibrálandó eszköz laboratóriumunkba való eljuttatásának több módja van. Ezt megteheti személyesen vagy postai csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét, ugyanakkor lehetőséget biztosítunk arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen, amennyiben Önnek úgy kényelmesebb, futárral is küldheti hozzánk a műszereket. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

Ajánlott az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott.

Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit.

A mérőeszközt minden esetben kalibrálásra alkalmas állapotban kell, hogy eljusson hozzánk (tartozékokkal, lehetőleg eredeti dobozában, esetleg elemmel). Amennyiben nincs meg a termék eredeti doboza, úgy kérjük feltüntetni a gyártót, a pontos típust, a mérési tartományt, valamint a pontosságot és a felbontást. Ha nem tudja pontosan mérőeszközét beazonosítani, ne érezze kellemetlenül magát, mi segítünk. Küldjön egy fényképet, esetleg bármilyen adatlapot és mi segítünk a beazonosításban.

Kérjük, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen ezt csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, mindenképp előre jelezze munkatársunknak!

3 pontos mikrométer-kalibrálás után

Amennyiben mérőműszere nem megfelelő, úgy annak cseréjében, pótlásában, esetleg újak beszerzésében számíthat megbízható segítségünkre. Többféle árfekvésű ajánlatunk közül biztosan megtalálja azt, amelyik Önnek és céljainak a legmegfelelőbb lesz. Az új eszközöket segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelően.

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Itt célszerű a mérőeszköz minden adatát – megnevezés-mérési tartomány - felbontás-pontossági osztály- gyártó –típus - egyedi azonosító –egyéb információ-felhasználás helye- felhasználó neve- kiadás időpontja-megelőző kalibrálások időpontja-érvényes kalibrálás időpontja- kalibrálást végző laboratórium megnevezése – kalibrálási bizonyítvány száma –kalibrálás eredményei - újrakalibrálás időpontja-esetleges javítások (eszköz élettörténete), megjegyzések. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

3 pontos mikrométer újrakalibrálás

Mint a mérőeszközök általában, a 3 pontos mikrométerek is időnként újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklusra nincsen jogi szabályozás, így a Megrendelő minőségirányítási dokumentációjában előírt időintervallumok betartását javasoljuk. Ez általában 6-12 hónap. Természetesen ez nagyban függ a mikrométer típusától és a használat gyakoriságától. 

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül.

3 pontos mikrométer hitelesítés

A 3 pontos mikrométer nem hitelesítésre kötelezett eszköz. Azokat a mérőeszközöket, melyeket kötelező hitelesíteni, a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket azonban csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. A 3 pontos mikrométerek esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen ezt nem írja elő kötelező érvényűnek a jogszabály. Munkatársaink napra készek és tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, így ha Önnek kérdései vannak, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban általában 1-5 munkanap alatt készülünk el a mérőeszközök kalibrálásával. Mérőeszközét behozhatja hozzánk személyesen, de eljuttathatja postai csomagban, vagy futárszolgálattal is. Amennyiben igény van erre, cégünk begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Amennyiben a mérőeszköz nem szállítható, igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

Laboratóriumunk kalibrálási tevékenységét pártatlanul és a bizalmas ügykezelés szabályainak betartásával végzi.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítvány pótlásáról 1-3 napon belül tudunk gondoskodni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.