Digitális kijelző kalibrálás

A digitális kijelző általában folyadékokban és gázokban mért hőmérséklet, elektromos értékek, nyomás, nyomaték stb. mért értékek kijelzésére használt eszköz. Nagy pontosságú és felbontású, széles körben használatos. Többféle csatlakozóval elérhető.

infó!

Digitális kijelző mérőműszer

A digitális kijelző általában folyadékokban és gázokban mért hőmérséklet, elektromos értékek, nyomás, nyomaték stb. mért értékek kijelzésére használt eszköz. Nagy pontosságú és felbontású, széles körben használatos. Többféle csatlakozóval elérhető. IP védelem és robbanásbiztos verzió szintén elérhető, úgy mint túlfeszültség védelem is. Megvilágított háttér. Laborban, illetve helyszínen a mérése egy külső jelgenerátorral (Burster) „kiküldött” helyes érték összehasonlítása a kijelzett értékkel. Adattároló és kiértékelő funkció. PC-hez csatlakoztathatóság és szoftver opcionális.

A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit.

A kalibrálás célja a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőinek meghatározása, vagyis méréssel igazoljuk vagy cáfoljuk, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek az adott körülmények között. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

Részletező okirat szerint

Nettó ár

10000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Digitális kijelző-kalibrálás

Laboratóriumunk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez biztosítékot arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Akkreditált státuszú kalibrálást csak akkreditált kalibráló laboratóriumok végezhetnek. Az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

Ajánlott az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott.

Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő.

A mérőműszerek kalibrálásának ára és az erre fordított idő nem általánosítható. Munkatársaink megvizsgálják az összes befolyásoló tényezőt, majd olyan ajánlatot állítanak össze Önnek, melyben figyelembe véve a ráfordított munkaidőt, a mérési tartományt és a mennyiséget pontos jelölést adunk mind a kalibrálás árára és a szükséges időtartamra. A kalibrálás általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratóriumában a leggyakrabban használt márkák műszereinek kalibrálásával foglalkozunk.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Digitális kijelző kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Digitális kijelző-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba többféleképpen is eljuttathatja digitális kijelzőjét. Ha Önnek úgy kényelmes, akkor személyesen is elhozhatja hozzánk a kalibrálni kívánt műszert, de postai úton vagy futárcéggel való küldése is megfelelő. Cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt minden esetben kérjük, kalibrálásra alkalmas állapotban eljuttatni hozzánk, lehetőleg eredeti dobozában, a tartozékaival, esetleg elemmel. Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján végzünk. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt mindenképpen előre jelezze munkatársunknak!

Digitális kijelző-kalibrálás után

Jellemzően a mindennapos használatban lévő eszközökre a gyártók fél éves, míg a ritkábban használt eszközökre egy éves újrakalibrálási ciklusidőt szoktak ajánlani, de a kalibrálási időintervallumot 24 hónapnál hosszabbra tolni sem műszakilag sem pedig szakmailag nem indokolt.

A kalibrálási bizonyítványnak nincs érvényességi ideje, azaz a kalibráló laboratórium a kalibrálás dátumát és a bizonyítvány kiállításának időpontját tűnteti fel. Tulajdonos kérésére a bizonyítványban megadható, hogy meddig érvényes, de ezt az érvényességet minden esetben a tulajdonos határozza meg. 

Mérőeszközeit cserélni, vagy pótolni szükséges? Forduljon hozzánk bizalommal, vállaljuk partnereink mérőeszközeinek beszerzését!

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Digitális kijelző újrakalibrálás

Mint a mérőeszközök általában, időnként a digitális kijelzők is újrakalibrálásra szorulnak. A kalibrálási ciklusra nincsen jogi szabályozás, így a Megrendelő minőségirányítási dokumentációjában előírt időintervallumok betartását javasoljuk. Ez általában 6-12 hónap. Természetesen ez nagyban függ a digitális kijelző típusától és a használat gyakoriságától. Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül.

Digitális kijelző-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Digitális kijelző esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, így ha kérdései vannak, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a digitális kijelző kalibrálásával. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai úton, vagy futárszolgálattal, biztonságos csomagolásban, lehetőleg eredeti dobozában. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján. 

Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.