Ellenállás-hőmérők kalibrálása

A fémek és a félvezetők elektromos ellenállása függ a hőmérséklettől. Ennek az ellenállásnak a mérését pontos hőmérsékletmérésre használjuk.

infó!

Ellenállás-hőmérők kalibrálása

Az ellenállás-hőmérők számos különböző felépítésben és méretben állnak rendelkezésünkre a mérőeszközpiacon. A rendeltetéstől és az alkalmazási területtől függően érdemes típust választani. Kollégáink szakmai javaslatokkal tudnak szolgálni a választást megelőzően.

Az ellenálláshőmérőket általában platinából és nikkelből készítik. Legjellemzőbb a platina, hiszen a platina ellenállása a hőmérséklet széles tartományában lineárisan változik a hőmérséklettel.

A félvezető-ellenálláson alapuló hőmérők, más néven termisztorok szintén elterjedtek az iparban. Leginkább hővédelmi funkciót látnak el, így különösen fontos, hogy pontosan mérjen, hiszen komoly károkat kerülhetünk el.

Az ellenállás-hőmérőket pontosságuk alapján sorolja „A” vagy „B” kategóriába az IEC 60751 szabvány. A kalibrálás garanciát jelent arra, hogy az ellenállás-hőmérő az osztályozásának megfelelő tűréshatáron belül képes mérni. A pontos mérés a jó kalibrálás eredménye!

Mérési tartomány

-30 °C - 400 °C

Nettó ár

11500 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Ellenállás-hőmérők kalibrálása

Cégünk az ellenállás-hőmérők bármely típusát képes szakszerűen, rövid időn belül kalibrálni.  Akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezünk, de igény esetén az ellenállás-hőmérőket külső helyszínen is kalibráljuk.  

A kalibrálás laboratóriumban általában 1-5 munkanapot vesz igénybe. A helyszíni kalibrálásra természetesen egyedi feltételek vonatkoznak.

A kalibrálási bizonyítványt nyomtatott formában adjuk át a kalibrált eszközzel együtt. 

A kalibrálás ára esetenként változhat, az egyedi igények függvényében, azonban a ráfordított költség töredéke annak, ami kárt egy pontosan mérő ellenállás-hőmérővel így elkerülhet.

Ellenállás-hőmérők kalibrálása biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Általános információk

Az ellenállás-hőmérők laboratóriumba szállítása történhet személyesen, postával, futárral vagy cégünk általi szállítással. Az ellenállás-hőmérő szállítás közbeni sérülését elkerülendő, kérjük biztonságosan csomagolni, lehetőleg eredeti dobozában szállítani!

Cégünk márkafüggetlenül dolgozik. Mindegyik gyártmányú ellenállás-hőmérőt tudunk kalibrálni a laboratóriumban és külső helyszínen egyaránt. Az ismertebb Labom, TC Direct, Rosemount, Jumo márkákon kívül más gyártók mérőeszközeit is kalibráljuk.

A ellenállás-hőmérőket nem kötelező hitelesíteni, de erre a pontos méréshez nincs is szükség!

Adatait mindenkor bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot át nem adunk.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Ellenállás hőmérő újrakalibrálása

A mérőeszközök pontosságának megőrzéséhez időnként újra kalibrálásra van szükség. Ennek időpontja a használat módjától, gyakoriságától, intenzitásától változhat, de általában 6-12 hónap elteltével válik esedékessé az újra kalibrálás.

Munkatársunk a megfelelő és hatékony kalibrálási ciklusok kialakításában is áll az Ön rendelkezésére.