Külső kengyeles mikrométer kalibrálás

A leggyakrabban a kengyeles mikrométert használjuk a gyakorlatban. A kengyel alakú váz (külső kengyeles mikrométer) kedvező irány ad a hőtágulásból eredő méretváltozásoknál és nagy merevséggel rendelkezik. Létezk digitalis és analóg kivitelben is.

infó!

Külső kengyeles mikrométer

A leggyakrabban a kengyeles mikrométert használjuk a gyakorlatban. A kengyel alakú váz (külső kengyeles mikrométer) kedvező irány ad a hőtágulásból eredő méretváltozásoknál és nagy merevséggel rendelkezik. Létezk digitalis és analóg kivitelben is. Méretleolvasása a mérődobon és a mérőhüvelyen lévő osztásvonalak segítségével történik az analóg kengyeles külső mikrométerek esetében.

A külső kengyeles mikrométerek mérőorsója 25mm lehet maximum. Ebből kifolyólag különböző méréshatárú mikrométerek léteznek. Jellemző és leggyakrabban használt méretek: 0-25mm, 25-50mm, 50-75mm és egészen 1000mm-ig (és ennél léteznek még nagyobb méretben is).

A mikrométer 0,01 mm (10μm) pontossággal képes mérni, nóniusz skálával 0,001 mm-es (1μm) pontosság is elérhető. 

Ezen ellenőrző beállításokat segíti a külső kengyeles mikrométerekhez tartozó beállító pálca melynek kalibrálása a kengyeles mikrométer kalibrálásával egyidejűleg ajánlott.A külső kengyeles mikrométer forgalomba kerülnek egy-egy méretben de készletben is vásárolhatóak.

Mérési tartomány

0-1000 mm

Nettó ár

4100 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Akkreditált kalibrálás

A külső kengyeles mikrométerek többféle ülékkel kerülnek forgalomba, melyek lehetővé teszik, hogy a külső kengyeles mikrométerekkel speciális méréseket is végezhessünk. Ezalapján például lehet pengés mérőfelületű külső kengyeles mikrométer, hullámmérő külső kengyeles mikrométer, csőfalvastagságmérő külső mikrométer, csúcsos külső kengyeles mikrométer , menetmérő mikrométer ,tárcsás külső mikrométer  golyós fogmérő mikrométer, V-ülékes mikrométer.

Kalibrálásukat akkreditált laboratóriumunkban végezzük el, átlagosan 3-6 munkanap alatt, melyben a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is benne foglaltatik. A kalibrálás ára és ideje esetenként eltérő lehet, mert befolyásolólag hathat mind a ráfordított idő és a mérési tartomány, valamint a vizsgált eszközök száma is. Kérje személyre szabott ajánlatunkat, munkatársaink a kalibrálni kívánt eszköz pontos típusát megismerve olyan kalkulációt készít Önnek, melyben az ár mellett a ráfordított időt is megjelöli.

Cégünk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Ez biztosítékot jelent arra, hogy kalibráló laboratóriumunk működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Mitutoyo, Mahr, Helios, Holex, Format, Preisser, Horex, Scala és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is lehetőséget tudunk biztosítani . Így azt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Külső kengyeles mikrométer kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Külső kengyeles mikrométer-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba akár személyesen, akár postai csomagként is elküldheti a kalibrálandó eszközét. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját, hiszen cégünk kapcsolatban áll a GLS futárcéggel, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt kérjük lehetőség szerint saját dobozában szállítatni, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését. Az eszközöket kalibrálásra alkalmas állapotban legyenek szívesek eljuttatni hozzánk tartozékokkal, esetleg elemmel, gyártó, típus, mérési tartomány, pontosság, felbontás feltüntetésével. Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, mindenképpen előre jelezni munkatársunknak!

Külső kengyeles mikrométer-kalibrálás után

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat.

Új mérőeszközeinek cseréjére, pótlására, beszerzésére szintén tudunk javaslatot tenni. Többféle árfekvésű ajánlatunkért vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk beszerezni az Ön igényeinek megfelelő mérőeszközöket.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Külső kengyeles mikrométer újrakalibrálás

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül. Ajánlott az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott.Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő. A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit.

Külső kengyeles mikrométer-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Külső kengyeles mikrométer esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban általában 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk személyesen, postai csomagban, vagy futárszolgálattal. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján, de igény esetén helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.