Szögmérő kalibrálás

A szögmérők fontos szerepet játszhatnak a gyártási folyamatban. Ahol igazán számít a pontosság, ott csakis a szakszerűen kalibrált szögmérő lehet megfelelő.

infó!

Az ipari szögmérőkről

Az analóg szögmérők különösen akkor nyújtanak nagy segítséget a gyártás során, amikor aktuális szögállás meghatározására van szükség. Ezek az eszközök igen strapabírók, széles felhasználási körülmények között alkalmazhatók.

Az optikai szögmérővel a mérési folyamat hasonlóan történik, mint az analóg szögmérővel, ugyanakkor nagyobb leolvasási pontosságot tesz lehetővé azáltal, hogy a skálájukat másképpen alakították ki.

A digitális szögmérők nagy előnye, hogy pontosabb szögmérést tesz lehetővé, akár tizedes pontossággal is lehet a méréseket végezni. A mért érték leolvasása egyszerűen, gyorsan elvégezhető, kisebb a hibázás lehetősége.

Digitális szögmérővel relatív szögmérést is végezhetünk, amely során a nullpontot bárhol a mérési tartományon belül felvehetjük.

Mérési tartomány

0-360 fokig

Nettó ár

6600 forinttól

Meddig tart?

1-5 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Az ipari szögmérő kalibrálása

Bármely típusú szögmérőt használja is a munkája során, a pontosság minden esetben meghatározó tényező. A kalibrálás során leellenőrizzük szögmérőinek mérési pontosságát. Kalibrált mérőeszközeivel megelőzheti a hibás, selejt termékek előállítását, a veszteség termelését. 

Érdemes tehát odafigyelni a mérőeszközök kalibráltatására! 

Cégünk nem csak akkreditált kalibráló laboratóriumunkban, hanem külső helyszínen is vállalja szögmérőinek kalibrálását. Munkatársaink előzetes egyeztetéseket követően szakszerűen végzik el mérőeszközeinek kalibrálását, így Ön biztos lehet abban, hogy szögmérője pontosan, a megengedett tűrésen belül mér.

Ipari szögmérők újra kalibrálása

Ahhoz, hogy a szögmérők mindig pontos értéket mutassanak, időnként szükséges a kalibrálást újra elvégezni. Attól, függően, hogy a szögmérőt hogyan, milyen intenzitással, milyen gyakorisággal használják, a kalibrálás megismétlésére általában 6-12 hónap elteltével kell sort keríteni. A kalibrálási ciklus meghatározásához kollégánk objektív javaslattal tud szolgálni az előzetes ismeretek függvényében.

Szögmérő kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Hitelesítés? Nem szükséges.

Az ipari szögmérők nem kötelező hitelesítésű mérőeszközök, ezért a hitelesítésére nincs szükség.

Bővebben tájékozódhat erről a MKEH Metrológiai Hatóság honlapján, illetve kollégáinktól, akik tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, a kötelező hitelesítésű mérőeszközök köréről. Kérdés esetén hívjon minket!

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Általános információk

Ipari szögmérőket kalibrálunk laboratóriumban, illetve külső helyszínen is. Laboratóriumi kalibrálás esetén a szögmérők szállítása történhet személyesen, postával, futárral vagy igény esetén cégünk általi begyűjtéssel is. Az eszközök sérülését elkerülendő, kérjük a szögmérőket gondosan csomagolva előkészíteni a szállításra. Legalkalmasabb lehet a szögmérő eredeti doboza, amennyiben az rendelkezésre áll.

A laboratóriumi kalibrálás ideje általában 1-5 munkanap, a helyszíni kalibrálás ideje ettől természetesen eltér. A kalibrálás végeztével minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit nyomtatott formában adunk át az eszközzel együtt.

A szögmérők kalibrálásának ára eltérő lehet. Az előzetes információk, egyedi igények alapján pontos információkkal szolgálunk a megrendeléskor.

Cégünk márkafüggetlenül vállalja a szögmérők kalibrálását. Nem csak a népszerű Mitutoyo, Mahr, Helios gyártmányú szögmérők kalibrálását vállaljuk, hanem egyéb gyártók szögmérőinek kalibrálását is vállaljuk.

Igény esetén a szögmérők minősítését is elvégezzük akár gyári specifikáció, szabvány, vagy a megrendelő által meghatározott eltérés alapján is. Erre vonatkozó igényét kérjük, kalibrálás előtt jelezze!

Adatait mindenkor bizalmasan kezeljük. Harmadik fél számára nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.