Lakatfogó, lakatfogós multiméter kalibrálás

Rendkívül hasznos eszköz. Egyszerű használat és a gyors mérés miatt is közkedvelt. Létezik önálló és multiméterrel egybeépített verzió is. Burkolata és kialakítása lehetővé teszi ipari alkalmazását, IP és ATEX tanusítvánnyal elérhető.

infó!

Lakatfogó, lakatfogós multiméter

Rendkívül hasznos eszköz. Egyszerű használat és a gyors mérés miatt is közkedvelt. Létezik önálló és multiméterrel egybeépített verzió is. Burkolata és kialakítása lehetővé teszi ipari alkalmazását, IP és ATEX tanusítvánnyal elérhető. Transzformátor, ill. Hall-effektus alapján működik. Méréspontosság szempontjából kategóriákba sorolt eszköz, pl. CAT III. Hold funkció, adatmentés, Peak Hold, PC connect (RS 232) szintén opció. Léteznek opcionális adapterek a különleges, pl. nem hozzáférhető mérésekhez. 

Számos típus elérhető. AC, DC, AC/DC, földelési ellenállásmérő, MA (4 … 20 mA), Nyitott fejű, szivárgóáram mérő teljesítmény mérő…. stb. Lényege, hogy a villamos hálózat megbontása, leállítása nélkül mérhetünk értékeket.

A modern (új) lakatfogós mérőműszerek nem csak válatakozó, hanem az egyenáram mérésére is alkalmasak, illetve diódatesztelésére is alkalmazhatóak. Legfontosabb tulajdonságuk az érintés nélküli mérés! Elég a karokkal körbefogni a vezetéket és már olvasható is ki a mért érték.

Mérési tartomány

Részletező okirat szerint

Nettó ár

14000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Akkreditált kalibrálás

Cégünk saját laboratóriuma rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Az akkreditált státusz garanciát nyújt, hiszen az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Cégünk a tevékenységét pártatlanul és szakszerűen végzi, és eleget tesz a felkészültségre vonatkozó követelményeknek.

A kalibrálás ideje és ára nem általánosítható. A ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiségi körülményeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában meghatározza a kalibrálásra szükséges időt. Ez általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is. Amennyiben pontos ajánlatot szeretne kérni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül elkészítik az Ön  személyre szabott ajánlatát!

Minden újonnan vásárolt (nem akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között UNI-T, Fluke, Voltcraft és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is lehetőséget biztosítunk. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és csak rövid időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Lakatfogó, lakatfogós multiméter kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Lakatfogó, lakatfogós multiméter-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba személyesen is elhozhatja, de postai csomagként vagy futárral is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközét. Cégünk a GLS futárcéggel áll kapcsolatban, így akár mi is megrendelhetjük  a szállítást Ön helyett. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra. Lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa Önnek az eszközöket. 

A mérőeszközt minden esetben kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el laboratóriumunkba. Lehetőség szerint saját dobozában, de minden esetben olyan biztonsági csomagolásban, amely biztosítja az eszköz szállítás alatti sérülésének elkerülését. Gépkönyvvel, csatlakozóval illetve elemmel ellátva.

Fontos, hogy a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, előre jelezze munkatársunknak!

Lakatfogó, lakatfogós multiméter-kalibrálás után

Mérőeszközeiről minden esetben érdemes naprakész nyilvántartást vezetni. Ebben segíthet Önöknek egyedi igényekhez igazítható mérőeszköz nyilvántartó szoftverünk, melyben mérőeszköz adatait rögzíthető, statisztikákat kérhet le, adatlapokat nyomtathat. 

Amennyiben új műszerre lenne szüksége, annak beszerzését bízza ránk! Munkatársunk rövid idő alatt beszerzi az Önnek legmegfelelőbb mérőműszert.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Lakatfogó, lakatfogós multiméter újrakalibrálás

Ajánlott az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott. Ezen rendkívüli eseteken kívül érdemes az eszközök korábbi kalibrálási bizonyítványait összevetni, melyből drift számítással megállapítható, hogy esetleg érdemes lenne-e az adott eszközt gyakrabban kalibráltatni vagy kitolható-e a ciklusidő. A kalibrálási időintervallumok megállapításakor minden esetben érdemes figyelembe venni a gyártói adatlap által javasolt ciklusidőket (stabilitás), a kalibráló laboratórium javaslatát és természetesen az adott mérőeszköz használatának gyakoriságát és helyszínét, körülményeit.

Lakatfogó, lakatfogós multiméter-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Lakatfogó, lakatfogós multiméter esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére, hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el a kalibrálással, ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.