Manométer kalibrálás

Digitális és analóg kijelzésű manométerek, kontakt manométerek az iparban szükséges folyadékok és gázok nyomásának mérésére, vezérlésére szolgálnak. Léteznek szilikonolajjal, glicerinnel töltött típusok is, melyek célja a nagyobb igénybevétel.

infó!

Manométer- nyomásmérő órák, kontakt manométerek

Digitális és analóg kijelzésű manométerek, kontakt manométerek az iparban szükséges folyadékok és gázok nyomásának mérésére, vezérlésére szolgálnak. Léteznek szilikonolajjal, glicerinnel töltött típusok is, melynek célja a nagyobb igénybevétel, erős rezgések csillapítása. Alacsony nyomáskülönbség mérésére léteznek úgynevezett U csöves manométerek is. 

Kontakt verziók robbanásbiztos (EX, ATEX) térbe is elérhetők, pl. ethanol üzembe. Széles mérési tartomány és nagy pontosság jellemzi a kínálatot. Manométerek, illetve kontakt manométerek kalibrálása kérhetők minősítéssel is.

Ahogy minden mérőeszközt, a manométereket is időnként kalibrálni szükséges. A kalibrálás célja az, hogy a mérőeszköz méréssel igazolható jellemzőit meghatározzuk, vagyis méréssel igyekszünk igazolni, netán cáfolni, hogy az adott mérőeszköz pontossága megfelel az elvárt követelményeknek. A kalibrálásról kalibrálási bizonyítvány készül.

Mérési tartomány

-0,85 bar - 700 bar

Nettó ár

8000 forinttól

Meddig tart?

3-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Manométer-kalibrálás

Minden újonnan vásárolt (nem akkreidtélt kalibrálási bizonyítvánnyal vagy kalibrálási bizonyítvány nélkül) mérőeszköz esetében ajánlott a mérőeszköz kalibráltatása, mielőtt az a gyártási-termelési folyamatba bekerül. A kalibrálást akkreditált laboratóriumi körülmények között végezzük, mely garantálja azt, hogy cégünk a tevékenységét pártatlanul és a vonatkozó szabályoknak megfelelve végzi. Laboratóriumunk rendelkezik a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) akkreditációjával. Az akkreditált laboratóriumok működése folyamatosan ellenőrzött és mindig meg kell, hogy feleljen a vonatkozó szabványok követelményeinek.

A mérőműszerek kalibrálásának ára esetenként eltérő lehet, mivel más és más ráfordított munkaidőt igényelnek egyes folyamatok, emellett a mérési tartomány és a mennyiség is befolyásoló lehet. Pontos árajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársunk elkészíti az Ön egyedi ajánlatát.

A kalibrálás ideje éppúgy, ahogy az ára, nem általánosítható. A befolyásoló körülményeket figyelembe véve munkatársunk az Ön egyedi ajánlatában az egyedi ár mellett meghatározza a kalibrálásra szükséges időt. Ez általában 3-6 munkanapot vesz igénybe. Ebbe beletartozik a kalibrálási bizonyítvány kiállítása is.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között WIKA, SUKU, TECHNIK, FERRO, FIMET, NUOVA FIMA, JAKO, LABOM és más márkák műszereinek kalibrálásával egyaránt.

Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget. Így a mérőeszközt nem kell laboratóriumba szállítani és a lehető legrövidebb időre kell az eszközt nélkülöznie. Érdeklődjön munkatársunknál!

Manométer kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Manométer-kalibrálás előtt

Kalibráló laboratóriumunkba az Önnek szimpatikus módon juttathatja el ellenállás hőmérőjét. Eszerint személyesen, de akár postai csomagként is elküldheti hozzánk a kalibrálandó eszközt. Amennyiben Ön úgy kívánja, lehetőség van arra is, hogy cégünk begyűjtse, illetve kalibrálás után visszaszállítsa az eszközöket. Természetesen futárral is küldheti hozzánk csomagját. Cégünk a GLS futárcéggel áll kapcsolatban, így akár mi is megrendelhetjük Ön helyett a szállítást. Ennek költsége minden esetben a csomag paramétereitől függ és az aktuális díjszabás figyelembe vételével kerül számításra.

A mérőeszközt minden esetben kérjük, hogy biztonságos csomagolásban és kalibrálásra alkalmas állapotban juttassa el laboratóriumunkba, lehetőleg tartozékokkal, eredeti dobozában, ha lehet elemmel, a következő információk feltüntetésével: gyártó, típus, mérési tartomány, pontossági osztály csatlakozó méret, felhasználás során milyen közegben (O2 gázhoz, tiszta mérés, olajos, vizes).

Fontos, hogy amennyiben minősítési igénye is van, kérjük, ezt előre jelezze munkatársunknak és a megrendelőlap mellé ne felejtse el csatolni a minősítés alapját, hiszen a minősítést csak a vevő kifejezett kérésére végzi el laboratóriumunk. Minősítést végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. 

Manométer-kalibrálás után

Amennyiben mérőeszközeit cserélni vagy pótolni szükséges, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen az önnek megfelelő árfekvéső megbízható mérőeszköz beszerzéséről gondoskodunk. Hívja munkatársunkat mérőeszköz beszerzési igényeivel kapcsolatos kérdéseivel!

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Manométer újrakalibrálás

Abban az esetben, ha egy mérőeszköz beállításon/beszabályozáson vagy javításon esik át, szintén javasolt az eszköz kalibráltatása. Akkor is tanácsos az eszköz kalibráltatását elvégeztetni, ha esetleg olyan külső hatás érte az eszközt (becsapódás, ütés…), ami nem feltétlenül szemmel látható sérülést okozott, de elképzelhető, hogy értékmutatásban, esetleg működésében változás állt be.

Manométer-hitelesítés

A kötelező hitelesítésű mérőeszközöket a Kormányhivatalok részeként működő területi mérésügyi hatóságok hitelesítik, de bizonyos mérőeszközöket csak az MKEH Metrológiai Hatósága hitelesíthet. A hitelesítés azonban nem keverendő össze a kalibrálással. Manométer esetében nincs szükség az eszközök hitelesítésére (kivéve a gumiabroncs nyomásmérő), hiszen a jogszabály ezt nem írja elő kötelező érvényűnek. Munkatársaink tájékozottak az érvényben levő szabályozások tekintetében, készséggel állnak rendelkezésre.

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban 3-6 munkanap alatt készülünk el ellenállás hőmérőjének kalibrálásával. Mérőeszközét eljuttathatja hozzánk postai csomagban, futárszolgálattal vagy személyesen. Cégünk igény esetén begyűjti és visszajuttatja mérőeszközét, előzetes egyeztetés alapján.  

Igény szerint helyszíni kalibrálást is végzünk, így mérőeszközét a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit az eszközzel együtt, nyomtatott formában adunk át. Elveszett kalibrálási bizonyítványt 1-2 napon belül tudunk pótolni, amennyiben erre szüksége lenne. Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem bocsátunk rendelkezésére semmilyen Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot.