Nyomatékkulcs kalibrálás

Nyomatékkulcs kalibrálása akkreditált laboratóriumban vagy helyszínen. Kalibrálási bizonyítvány kiállítása, pótlása. Minősítés végzése szabvány alapján.

infó!

Nyomatékkulcs kalibrálás

A modern nyomatéktechnológia az összeszerelés folyamatának elengedhetetlen eleme bármely iparágban, de az autóiparban különösen.

A nyomatékkulcs egy számos kötőelem típushoz használható, speciális hajtókar, ami előre beállított nyomatékkal tudja meghúzni a kötőelemet. 

Kézi erővel is könnyedén használható az adott alkatrészek meghúzására, de létezik rásegítéses típus is, amely pneumatikus vagy hidraulikus rásegítéssel bír. Sokféle típus létezik a piacon egyirányú és irányváltós változatban, állítható racsnival, cserélhető betéttel, mechanikus, digitális vagy elektronikus változatban is elérhetők.

A nyomatékkulcs előre beállítható, sokoldalúan használható eszköz. Használatával elkerülhetjük a lazán hagyott kötőelemek által okozott hibákat, valamint túlhúzásokból eredő károkat is kiküszöbölhetjük.

A nyomatékkulcsokat kalibráló készülékkel előre be kell szabályozni a biztonságos, pontos működés érdekében.

Mérési tartomány

0.5-1000 Nm

Nettó ár

12200 forinttól

Meddig tart?

2-6 munkanap

Házhozszállítással

Tudjon meg többet

Helyszini kalibrálással

Tudjon meg többet

Cégünk akkreditált laboratóriummal rendelkezik, működése ellenőrzött és megfelel a vonatkozó szabványok követelményeinek. Amennyiben Ön igényli, helyszíni kalibrálásra is biztosítunk lehetőséget.

A nyomatékkulcsok kalibrálásának ára eltérő lehet a ráfordított munkaidő, a mérési tartomány és a mennyiség függvényében, hozzávetőleg 11.500 Ft + Áfa-tól elérhető. 

A kalibrálás általában 3-6 munkanapon belül készül el. A pontos ár és határidőidő az Ön egyéni ajánlatában kerül meghatározásra, az Ön igényeinek szem előtt tartásával.  A kalibrálási bizonyítványt minden kalibrálásról készítünk, és a kalibrált eszközzel egyidőben adjuk át Önnek.

Cégünk márkafüggetlen kalibráló laboratórium. Foglalkozunk többek között Bacho, Facom, Gedore,RS Pro, Wera, Stahlwille, és más márkák nyomaték-eszközeinek kalibrálásával egyaránt.

Nyomatékkulcs kalibrálása előtt

Kalibráló laboratóriumunkba személyesen, postai csomagként vagy futárral egyaránt megoldható a szállítás. Lehetőség van arra is, hogy munkatársunk begyűjtse, majd kalibrálás után visszaszállítsa Önnek a kalibrált nyomatékkulcsokat. 

Felhívjuk figyelmét háztól-házig szolgáltatásunkra. A szolgáltatás a szállítás megszervezésétől a lebonyolításon keresztül, a számlázásig magában foglalja a szállítással kapcsolatos teendők elvégzését. A futár az előre egyeztetett helyen és időben felveszi az összekészített csomagot és biztonságban elszállítja hozzánk, majd vissza.  Önnek csak annyi a teendője, hogy a kalibrálandó nyomatékkulcsokat megfelelően összekészítse: letisztítva, kalibrálásra kész állapotban becsomagolja, majd átadja a futárnak.

Érdemes ügyelni arra, hogy a csomagolás megfelelően óvja az eszközét az esetleges szállítási sérülésektől. 

Minősítést is végzünk szabvány, gyári specifikáció, vagy akár vevő által meghatározott eltérés alapján. Minősítési igényét kérjük, előre jelezze munkatársunknak!

Nyomatékkulcs kalibrálás biztonságosan, háztól-házig!

Elszállítjuk és visszaszállítjuk mérőseszközeit! Kérje Háztól-házig szolgáltatásunkat és megszervezzük, hogy mérőeszközei időben és a leggyorsabban megérkezzenek kalibráló laboratóriumunkba és biztonságban visszajussanak Önökhöz.

A kalibrálás megrendelését követően munkatársunk a szállító céggel megszervezi a szállítást. Önnek megbeszélt időpontra csak össze kell csomagolnia a mérőeszközöket és a szállító cég felveszi a megadott címről a csomagot. Nem kell futárt keresnie, rendelnie, fizetnie a futárnak, újabb számlát igazolni...

Bízza ránk! Több éves szakmai kapcsolatunk alapján a legmegbízhatóbb szállítmányozó cég fogja mérőeszközeit szállítani, hogy időben és biztonságban visszajussanak Önhöz.

Nyomatékkulcs kalibrálás után

A kalibrálás általában 3-6 napon belül készül el. Ekkor kiállítjuk a kalibrálási bizonyítványt, és a szállítási megállapodás függvényében visszajuttatjuk az eszközét vagy értesítjük Önt az átvételi lehetőségekről. A kalibrálási bizonyítványt a kalibrált nyomatékkulccsal együtt adjuk át, nyomtatott formában.

Amennyiben a kalibrálás során fény derül rá, hogy a nyomatékkulcsok kopottak, cserére szorulnak a közel jövőben, az eszközök cseréjére, újak beszerzésére, eszközparkjának fejlesztésére szakértőnk objektív, szakmai javaslatokkal tud szolgálni. 

Nyomatékkulcs újrakalibrálása

A használatával számos károkból eredő költségtől kímélheti meg magát. Éppen ezért, különös gondolt kell fordítani az újra kalibrálásra. A kalibrálási ciklusok kialakítására nincsen jogi szabályozás, a használat gyakoriságától, mikéntjétől függően javasoljuk a 6-12 hónapos újra kalibrálást.

Szeretne többet tudni?

Ha mélyebb ismeretekre vágyik a mérőeszköz kalibrálás területén, javasoljuk, hogy keresse fel a weboldalt, ahol számos hasznos információt találhat a témában. Ezen az oldalon különböző aloldalak is rendelkezésre állnak, amelyek további részleteket és útmutatást kínálnak a mérőeszközök kalibrálásával kapcsolatban.

Emellett az interneten számos forrás és szakmai cikk is elérhető a mérőeszköz kalibrálásról. Tudásának bővítése érdekében érdemes keresni olyan szakmai fórumokat és közösségeket is, ahol tapasztalt szakemberek oszthatják meg tapasztalataikat és tanácsaikat a témában.

Ne felejtse el, hogy a mérőeszköz kalibrálás komoly és fontos folyamat, amelynek megfelelő végrehajtása elengedhetetlen az adatok pontosságának és megbízhatóságának biztosításához. Ha további kérdései vannak ezzel kapcsolatban, a meroeszkoz-kalibralas.info weboldal és más források segítséget nyújthatnak a megfelelő információk és iránymutatások megtalálásában.

Nyomatékkulcs hitelesítés

Fontos megjegyezni, hogy a hitelesítés és a kalibrálás nem azonos egymással. A hitelesítés egy hatósági vizsgálat, melyet kizárólag a MKEH Metrológiai Hatósága végezhet.

Azonban hitelesítés-köteles eszközök kategóriájába a nyomatékkulcs nem tartozik bele, így hitelesíteni nem!

Kalibráltatni viszont a pontosság érdekében érdemes, sőt, olykor szükségszerű is. A kalibrálás megújításáról a tulajdonos saját felelősségére dönthet. A kalibrálási bizonyítvány nem hatósági dokumentum, nincs engedélyezési feltétele, sem érvényességi időtartama. 

Általános információk

Akkreditált kalibráló laboratóriumunkban vagy helyszíni kalibrálás során 3-6 munkanap alatt készülünk el nyomatékkulcsának kalibrálásával. Kalibráló laboratóriumunkba személyesen, postai csomagként vagy futárral egyaránt megoldható a szállítás. Lehetőség van arra is, hogy munkatársunk begyűjtse, majd kalibrálás után visszaszállítsa Önnek a kalibrált nyomatékkulcsokat.

Helyszíni kalibrálás egyeztetésére keresse kollégánkat, hogy nyomatékkulcsát a lehető legkevesebb ideig kell nélkülöznie a munkából.

A kalibrálásról minden esetben kalibrálási bizonyítványt állítunk ki, amit nyomtatott formában adunk át az eszközzel egyidőben.

Elveszett kalibrálási bizonyítvány pótlását 1-2 munkanapon belül biztosítjuk.

Adatait mindenkor bizalmasan kezeljük. Önnel, cégével, vagy eszközeivel kapcsolatos adatot harmadik félnek át nem adjuk, nem bocsátunk rendelkezésére.